“ΕΣΚΙΣΕ” Η ΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ενα επικίνδυνο γεωλογικό φαινόμενο που αφορά μία καθίζηση εδάφους σε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Πετρωτού Καλλιθέας Ελασσόνας απασχολεί τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές που είδαν ξαφνικά τις τελευταίες τελευταίες 4 ημέρες με τις έντονες βροχοπτώσεις κυριολεκτικά τη γη να σκίζει κάτω από τα πόδια τους δημιουργώντας ένα ρήγμα μήκους τουλάχιστον 2 χλμ.

Μάλιστα στην περιοχή του ρήγματος το έδαφος έχει κάνει και μία σημαντική βύθιση.

Για το θέμα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καλλιθέα έχει ενημερωθεί ο δήμος Ελασσόνας και η περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ πιθανότατα και εντός της ημέρας αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο τεχνικών για μία πρώτη εκτίμηση του φαινομένου, ώστε στη συνέχεια να ενημερωθεί το ΙΓΜΕ που είναι και το καθ’ ύλη αρμόδιο όργανο της πολιτείας για να μπορέσει να κάνει τις οριστικές εκτιμήσεις και να δώσει οδηγίες για την αντιμετώπισή του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο χώρος του ρήγματος έχει αποκλειστεί ώστε να μην τον πλησιάζουν κάτοικοι της περιοχής, ενώ δεν υπάρχει εμφάνιση του φαινομένου εντός του οικισμού.

Στο σημείο βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας με κλιμάκιο και της ΔΕΥΑ Ελασσόνας και σήμερα υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com