Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

Ένα μήνα στην τεχνική ηγεσία της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ συμπληρώνει ο Βαγγέλης Αγγέλου, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο υλοποίησης των στόχων της ομάδας.

Η λαρισινή ομάδα και ο Έλληνας τεχνικός έχουν μπροστά τους μια σειρά δύσκολων και σημαντικών αναμετρήσεων μέχρι το τέλος του α’ γύρου του πρωταθλήματος της ΕΚΟ Basket League, ξεκινώντας από την αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στο Ρέθυμνο στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου κάνει ένα μικρό απολογισμό και οριοθετεί τις επόμενες αναμετρήσεις.

-Κόουτς, στην ζωή και τον αθλητισμός δεν υπάρχει do or die, αλλά το ματς με το Ρέθυμνο μοιάζει με τέτοιο.

– Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος απομένουν τέσσερα ματς, ματς που είναι καθοριστικής σημασίας για την ομάδα μας. Αντιμετωπίζουμε το Ρέθυμνο και την ΑΕΚ στην έδρα μας και τον Πανιώνιο με το Λαύριο εκτός, αρχής γενομένης το ματς με το Ρέθυμνο, μια ομάδα που τον τελευταίο μήνα παίζει ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Στο παιχνίδι αυτό χρειαζόμαστε δυνατές συνθήκες έδρας, χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας ώστε από εκεί να αντλήσουμε δύναμη. Αγωνιστικά χρειαζόμαστε αποφασιστικότητα και μεγάλη συγκέντρωση στις παραμέτρους του ματς, όπως την άμυνα και το ριμπάουντ, παράμετροι που καθορίζουν τις κατοχές σ’ ένα παιχνίδι.

-Σε τι βαθμό ετοιμότητας, σύμφωνα με τα δικά σας θέλω, βρίσκεται η ομάδα;

– Αντικειμενικά ο βαθμός ετοιμότητας μας δεν είναι υψηλός, βρισκόμαστε στο «κυνήγι» του θέλω, αλλά χωρίς να είμαστε στον απόλυτο βαθμό λόγω πολλών παραμέτρων. Αυτό που εμείς, με τις υπάρχουσες συνθήκες, στοχεύουμε είναι να παρουσιαζόμαστε κάθε αγωνιστική έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας. Αντικειμενικά χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα ακόμη για να βρεθούμε στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και αυτό γιατί ο Χίκι δεν ήρθε απόλυτα έτοιμος, γιατί προσπαθούμε να εντάξουμε στο σύνολο τον Ρας, αλλά και να γνωρίσουν και να μας γνωρίσουν και οι υπόλοιποι παίκτες, κάτι που χρειάζεται χρόνο, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου.

-Τι προσδοκίες υπάρχουν από τον Μπράντον Ρας;

– Προσδοκώ να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να τονώσει την ανάληψη ευθύνης όλων των παικτών, ιδιαίτερα στα δύσκολα σημεία των παιχνιδιών. Είναι ένα παίκτης πολύ έμπειρος, με σπουδαία καριέρα, στοιχεία που μπορούν να τονώσουν την ψυχολογία και την προσωπικότητα της ομάδας και στη «μάχη» να οδηγήσει τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος πιστεύει πως είναι έτοιμος να προσπαθήσει και εμείς να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε από μια τέτοια προσωπικότητα. Χρειαζεται όμως υπομονή για την προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ