ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ 31ΧΡΟΝΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 14 φορές σε διάστημα ενός μόλις έτους, 31χρονος Τυρναβίτης προσπάθησε να κλέψει από συμπολίτες του. Στις εννιά από αυτές τις περιπτώσεις κατάφερε να πάρει κάτι αλλά δεν είχε την ίδια επιτυχία και στις υπόλοιπες πέντε.

Η περίπτωσή του εξετάστηκε (Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019) από το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και το δικαστήριο τον τιμώρησε με 4 χρόνια φυλάκισης αφού πρώτα ακούστηκαν οι πολλές καταθέσεις των παθόντων, κυρίως συμπολιτών του.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 31χρονος, διέπραξε τις προαναφερόμενες κλοπές σε βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους οικιών, καθώς και σε δημοτικές εγκαταστάσεις, αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρικά εργαλεία, χλοοκοπτικά μηχανήματα και ηλεκτροσυγκολλητές. Μαζί του είχαν συλληφθεί κι άλλοι 4 άνδρες και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι χλοοκοπτικά μηχανήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ένα ποδήλατο, ενώ μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Ο 31χρονος Τυρναβίτης κρίθηκε ένοχος για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών ενώ το δικαστήριο έδωσε τη δυνατότητα να μετατραπεί η ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.

Πηγή: Κώστας Γκιάστας – “ρεπορτάζ του κάμπου”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ