ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑ

Ανακοίνωση – επίθεση στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέδωσε η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ με αφορμή δηλώσεις του κ. Κούγια μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα για το κύπελλο, στις οποίες έκανε λόγο για μπλέξιμο κάποιων αθλητών του σωματείου με τα ναρκωτικά. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Με αποστροφή, αλλά όχι δυστυχώς και με έκπληξη, διαβάσαμε χθες την προσωπική δήλωση του μεγαλομετόχου της ομάδας μας, στην οποία χωρίς αιδώ επιχείρησε να στοχοποιήσει αθλητές των Ακαδημιών του Σωματείου μας. Με εκφράσεις όπως “σε κακή κατάσταση όλοι τους από τη χρήση ναρκωτικών” και “ιδιαίτερα επικίνδυνο παιδί και χρειάζεται ανάγκη ιδιαίτερης επιμέλειας και προστασίας.”, ο κ. Κούγιας για άλλη μια φορά έριξε λάσπη. Αυτή τη φορά μάλιστα εναντίον ανήλικων αθλητών της Ακαδημίας μας, στιγματίζοντας όποιου το επώνυμο αρχίζει από “Ρ” και αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής. Το θράσος του συνεχίστηκε, ανακοινώνοντας πως ο Πρόεδρος της ΠΑΕ θα ζητήσει τα στοιχεία των γονέων ανήλικων αθλητών.
Για το λόγο αυτό, σήμερα Πέμπτη επισκεφθήκαμε στην Εισαγγελία Λάρισας την αρμόδια Εισαγγελέα και την ενημερώσαμε αναλυτικά για την πρωτοφανή ενέργεια να χαρακτηρίζονται δημόσια “ναρκομανείς” και “αλήτες” ανήλικοι και δη αθλητές της ΑΕΛ. Τη Δευτέρα μάλιστα θα κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά.
Δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε ποιοι ήταν όσοι διαπληκτίστηκαν με τον κ.Κούγια χθες στις εξέδρες του γηπέδου. Άλλωστε έχει γίνει συχνότατο φαινόμενο και δεν έχουμε διάθεση να καλύπτουμε καθημερινά το αστυνομικό ρεπορτάζ. Αυτό είναι δουλειά των αρχών και εκεί απευθύνεται όποιος θεωρεί πως αδικείται.
Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως οι Αθλητές της ΑΕΛ, ανήλικοι και ενήλικες, είναι πρότυπα αθλητών που τιμούν τα χρώματα της ομάδας μας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές τους και στο φίλαθλο κοινό να προστατεύουμε τη φήμη και την υπόληψη και των Αθλητών και των Ακαδημιών μας. Η συκοφάντηση και η κατά συρροή λασπολογία για δημιουργία εντυπώσεων ΔΕΝ μπορεί, ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ θα μείνει ατιμώρητη. Άλλωστε η Δικαιοσύνη δεν είναι βασίλειο κανενός, αλλά υπηρέτης των πολιτών.
Ο κ. Κούγιας
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας που άφησε αιχμές και κατά της αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Θέλω να υποσχεθώ στις οικογένειες των οπαδών που με παρακάλεσαν να πάω στην ανατολική εξέδρα, γιατί οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών μαζί με 13χρονα και 14χρονα παιδάκια, μεταξύ των οποίων και παιδιά της U14 της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, σε κακή κατάσταση όλοι τους από τη χρήση ναρκωτικών, τους διώχνουν από τις θέσεις διαρκείας που έχουν, ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει και ότι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο εάν τολμήσουν να έρθουν η νομιμότητα θα επικρατήσει.

Αύριο ο κ. Μάρκου θα επικοινωνήσει με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ για να πληροφορηθούμε τα στοιχεία των γονέων των 14χρονων αυτών παιδιών, μεταξύ των οποίων ένα ειδικά, του οποίου το επώνυμο αρχίζει από «Ρ», είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο παιδί και χρειάζεται ανάγκη ιδιαίτερης επιμέλειας και προστασίας.

Η αδιαφορία της Αστυνομίας απέναντι σε αυτούς τους εμπόρους ναρκωτικών που «ποτίζουν» καθημερινά με ναρκωτικά 13χρονα, 14χρονα, 15χρονα και 16χρονα παιδιά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες της ΑΕΛ, είναι θέμα που θα απασχολήσει τον Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο, όσο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο θα ενημερώσω προσωπικά.

Εκτιμώ τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Ταξίαρχο κ. Μαντζιώκα (άλλωστε είναι αδερφός του team manager της ομάδος μας Κώστα Μαντζιώκα), αλλά η παντελής έλλειψη σχεδίου για την προστασία των χιλιάδων οικογενειών οπαδών μας στην ανατολική κερκίδα από αυτά τα πρεζάκια καθάρματα, με έχει φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση (άλλωστε σήμερα πήγα μόνος μου, χωρίς μπράβους και χωρίς αστυνομικούς, συνοδευόμενος μόνο από τον επικεφαλής της δικής μας Security κ. Νάνη και κάθισα ανάμεσα τους, έχοντας πλέον στη διάθεση μου φωτογραφίες, διευθύνσεις και ονόματα)”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com