ΣΤΟ 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ 13ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στις 27 Νοεμβρίου 20 μαθητές της Β’ τάξης του 13ου ΓΕΛ Λάρισας,  συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Παπαγιαννοπούλου Ευαγγελία και Πατσούδη Ελένη, ταξίδεψαν ως τη Βενετία εκπροσωπώντας το σχολείο στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία:

Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο».

Το θέμα της εργασίας  που παρουσίασε το σχολείο στο συνέδριο ήταν: «Τεχνολογία, μηχανοποίηση, τυποποίηση και αυτοματισμός της ανθρώπινης εργασίας και γενικότερα της ανθρώπινης ζωής».

Οδηγός στην ανάπτυξη του θέματός μας, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας  που έχει επηρεάσει θετικά και αρνητικά τις περισσότερες εκφάνσεις του καθημερινού βίου. Πρωτόγνωρα δεδομένα και νέες συνθήκες αναζητούν νέες λύσεις. Η παθητικοποίηση του ανθρώπου από το σύγχρονο τρόπο ζωής τον οδηγεί στην άρνηση ανάληψης ευθυνών, τόσο στον εργασιακό χώρο, όσο και στην υπόλοιπη ζωή του…….

Ένα θέμα που σκοπό είχε να συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά είναι στο χέρι μας. Δεν είναι δουλειά κάποιου άλλου. Οι δικές μας επιθυμίες, τα όνειρα, οι σκοποί, τα σφάλματα και οι μνήμες είναι που αλλάζουν τον κόσμο. Το θάρρος μας να λυγίσουμε το τόξο της ζωής μας προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος! Ας μην επιτρέψουμε σε μερικές βίδες και μια αράδα καλώδια να μας εξουσιάσουν! Ας μην ξεχνάμε, πολίτες και πολιτικοί ότι εμείς είμαστε τα αφεντικά όσων δημιουργούμε και διαχειριστές των κοινωνιών μας!

Η πρόοδος δεν είναι ποτέ εγγυημένη, ακολουθεί περίπλοκο μονοπάτι,  γι ’αυτό και πρέπει να κερδηθεί από κάθε γενιά…….. Από εμάς!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ