ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη. Χάθηκαν σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο που χρειάστηκε η σφαίρα από το όπλο μέχρι το στήθος του έφηβου αγοριού. Μια σφαίρα κατά όλων των νέων παιδιών, κατά όλων μας.

Ο Αλέξανδρος θα ήταν σήμερα 26 χρονών. Δεν ξέρουμε αν θα συνέχιζε να πηγαίνει στα Εξάρχεια ή αν θα συνέχιζε να ακούει τους Πινκ Φλόυντ που τόσο του άρεσαν. Ξέρουμε όμως ότι θα ήταν ζωντανός, ανάμεσα μας. Ξέρουμε ότι η οικογένεια του δεν θα έχανε το παιδί της, και ότι η Αθήνα δεν θα είχε καεί τον Δεκέμβριο του 2008 εξαιτίας της άνανδρης δολοφονίας του.

Ξέρουμε επίσης ότι δεν θα είχε διασυρθεί η μνήμη του με «επιχειρήματα» όπως «τι ήθελε στα Εξάρχεια» και άλλα τέτοια φαιδρά,  λες και όσοι συχνάζουν σε αυτή την περιοχή είναι εν δυνάμει εγκληματίες.

Επίσης ξέρουμε πολύ καλά ότι η βία γεννά βία. Ειδικά άμα είναι αναίτια και τυφλή γεννά επίσης αγανάκτηση και οργή, όπως γέννησε στον φίλο του τον Νίκο, που τον είδε να χάνεται αναίτια μπροστά στα μάτια του.

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος θα ήταν σήμερα ένας νέος άνθρωπος που θα συνέχιζε την ζωή του, εάν το μοιραίο και καθαρά τυχαίο ραντεβού με την ιστορία δεν είχε συμβεί ποτέ. Όμως συνέβη.

Ο Αλέξης έχασε αναίτια την ζωή του και αυτό δεν αλλάζει.

Οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή την μνήμη του, σημείο αναφοράς ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή, ενάντια στις εχθρικές προς το δίκαιο ενέργειες και πρακτικές ένστολων, που υποτίθεται έχουν καθήκον να προστατεύουν τους πολίτες.

Τα γεγονότα και οι καταγγελίες αστυνομικής βίας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ασυδοσία των δυνάμεων ασφαλείας και ιδιαίτερα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έχει ανεβεί κατακόρυφα με τις καταγεγραμμένες συμπεριφορές να θυμίζουν μαύρες εποχές που δεν πρέπει να ξαναζήσουμε.

Η χωρίς κανένα λόγο στοχοποίηση πολιτών και ειδικά των νέων, δεν θέλει πολύ για να οδηγήσει σε νέους Αλέξανδρους και νέους Δεκέμβριους, ειδικά όταν ανάμεσα στις τάξεις της αστυνομίας εξακολουθούν να βρίσκονται άνθρωποι με συμπεριφορές και προδιαθέσεις παρόμοιες με αυτές του δολοφόνου του Αλέξη, που τις βλέπουμε πλέον να εκδηλώνονται ξεδιάντροπα.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι έχει την ευθύνη και είναι υπόλογη για ότι πράττει η ελληνική αστυνομία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τιμούμε την μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενός νέου που δεν απείλησε ποτέ κανέναν παρά μόνο την αρρωστημένη φαντασία του δολοφόνου του.

Η σφαίρα που διαπέρασε την καρδιά του έπληξε όλους μας καίρια, και αυτό, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ!

Δεν θέλουμε κανέναν άλλον άνθρωπο να βρεθεί στην θέση του Αλέξη, και προειδοποιούμε ότι όσο η ελληνική αστυνομία υποθάλπει φασίζουσες λογικές βίας, καταστολής και κουτσαβακισμού, το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου 2008 θα βρίσκεται πάντα στην σφαίρα του δυνατού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ