ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ

Ανακοίνωση του τμήματος Υγείας της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Υγείας  επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις αρχές του 2019, ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες ενέργειες για την πρόσληψη 1.300 εργαζομένων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, ειδικότερα δε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και 940 γιατρών όλων των ειδικοτήτων σε θέσεις ΕΣΥ.

Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προγραμματισμού, προϋπολογισμού και εκκρεμούσε από τα μέσα του 2019 η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων.

Η κατανομή των 19 γιατρών ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και 6 γιατρών στο Κουτλιμπάνειο Νοσοκομείο  Λάρισας έγινε επίσης επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και επί της προηγούμενης Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Αυτό που κάνει σήμερα, με 4μηνη καθυστέρηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι να υλοποιεί το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνουμε τις 485 προσλήψεις γιατρών που έγιναν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όλης της χώρας, 16 εκ των οποίων ήρθαν στα ΤΕΠ των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας.

Όσον αφορά τους επικουρικούς γιατρούς και προσωπικό, πληροφορούμε ότι πληρώνονται από ίδια έσοδα των Νοσοκομείων, χωρίς καμία συμμετοχή της κεντρικής κυβέρνησης. Οι προσλήψεις των επικουρικών που αναφέρει η νυν Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, είναι απλά ανανεώσεις συμβάσεων που έχουν λήξει, γεγονός που ανέκαθεν συνέβαινε, αλλά πάντα συναντούσε την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, τον καιρό που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, καθαρά για προσχηματικούς λόγους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ