ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ, των Δήμων και της τοπικής κοινωνίας εστίασε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας  ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτης, που από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λάρισα.

«Ο ΟΑΕΔ με τις υπηρεσίες του στη Θεσσαλία είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε προσπάθεια για αύξηση της απασχόλησης. Σε εξέλιξη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 14 προγράμματα που προσφέρουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας ενώ και νέα προγράμματα ανοίγουν από τις αρχές του 2020», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του Οργανισμού.

Ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε επίσης ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, το 56% των αποφοίτων επαγγελματικών σχολών βρίσκουν δουλειά μέσα σε 12 μήνες από την απόκτηση του πτυχίου τους ενώ το 36% έχουν έτοιμη δουλειά την ημέρα της αποφοίτησής τους.

«Έχουμε εξαιρετικές Επαγγελματικές Σχολές, εκπαίδευση, κατάρτιση, πολλά προγράμματα. Θέλουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, να ενημερωθούν για όλα όσα προσφέρουμε και να επωφεληθούν», κατέληξε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι μια πράξη ανθρωπισμού, αλλά μια πράξη δικαιοσύνης. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία. Γεννήθηκε από ενέργειες ανθρώπων και θα εξαλειφθεί από ενέργειες ανθρώπων», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, ενώ στην ανάγκη συνεργασίας με τον Οργανισμό αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, σημειώνοντας μάλιστα πως από τον ΟΑΕΔ λείπουν τεχνικές ειδικότητες και εκεί θα πρέπει να στοχεύσει.

Εξάλλου με διαδοχικές επισκέψεις σε χώρους των αρμοδιοτήτων του ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στη Λάρισα οι επαφές του διοικητή του Οργανισμού, ο οποίος μετέβη στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), για να ακολουθήσουν συναντήσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, την Επαγγελματική Σχολή ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ) όπου και έγιναν τα εγκαίνια εργαστηρίου στην ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΟΑΕΔ (ΒΝΣ).

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ συναντήθηκε με τους επικεφαλής και τους εργαζομένους επικεντρώνοντας στις προκλήσεις της τοπικής αγοράς εργασίας αλλά και στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στοχεύοντας στην εξεύρεση λύσεων οι οποίες θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ