ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ανακοίνωση στήριξης των κινητοποιήσεων από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας χαιρετίζει τους νέους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες με τις κινητοποιήσεις τρακτέρ εδώ στην Λάρισα, στην Καρδίτσα  . Είναι αγώνες δίκαιοι γιατί είναι επιβεβλημένοι από την ανάγκη  για επιβίωση.

Στεκόμαστε στο πλάι τους γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για να εξασφαλίσουμε τα προς τα ζειν για τις οικογένειές μας. Είναι αγώνας κοινός για την διασφάλιση και την προστασία της ζωή μας από την επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών .Το εισόδημά μας συρρικνώνεται από την στυγνή εκμετάλλευση , από την φοροληστεία. Τα δικαιώματα μας στην υγεία ,στην ασφάλιση, την παιδεία εξαϋλώνονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και την καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση απέναντι στους αγροτικούς αγώνες  που από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων έστειλε τα ΜΑΤ για να «προϋπαντήσουν» τους αγωνιζόμενους αγρότες στην Καρδίτσα. Είναι η φυσική συνέχεια των αγροτοδικείων αλλά και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, με την κατάργηση του ασύλου, τους νόμους ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

Η αγωνιστική μας συμπόρευση ήταν και είναι η ποιο αποτελεσματική απάντηση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ ,  στην προσπάθεια να μπεί το λαϊκό κίνημα στον γύψο. Διεκδικώντας αυτό που επιβάλλουν σήμερα οι σύγχρονες ανάγκες για εμάς και τις οικογένειές μας. Καλούμε όλα Σωματεία, τους φορείς να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες, στηρίζοντάς τους, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ