Η ΔΕΥΑ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ” ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης της επιχείρησης που επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Με αφορμή τις καθ΄ όλα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας για τους λογαριασμούς της ύδρευσης, που έλαβαν από την ΔΕΥΑΤ  με υψηλές χρεώσεις θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Είναι σαφές και κατανοητό απ΄ όλους ότι έως τώρα η ΔΕΥΑΤ με την ανοχή και τις «ευλογίες» της απερχόμενης δημοτικής Αρχής δεν έκανε το αυτονόητο. Να κάνει δηλαδή σωστή καταμέτρηση των κυβικών κατανάλωσης στην ύδρευση, αντί αυτού δεν έλεγχε καθόλου τους υδρομετρητές και χρέωνε τους προηγούμενους λογαριασμούς των δημοτών με κατανάλωση που δεν ανταποκρίνονταν όχι μόνο στην πραγματικότητα αλλά ούτε τουλάχιστον στη μέση κατανάλωση κάθε δημότη.

Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής ήταν να συσσωρευτούν πολλά κυβικά μέτρα κατανάλωση,  τα οποία ξεπερνούν την α αλλά και β κλίμακα και κοστολογούνται με την υψηλότερη χρέωση με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν να έχουν υψηλές χρεώσεις.

Εμείς ως αντιπολίτευση από την σύσταση της  διευρυμένης ΔΕΥΑΤ τον Απρίλιο του 2015 επισημάναμε κατ΄ επανάληψη και κατακρίναμε την τότε διοίκηση της Επιχείρησης ότι με αυτή την τακτική ουσιαστικά «ληστεύουμε» τους δημότες μας. Αλλά παρά τις οχλήσεις μας και τις όποιες ενστάσεις μας αυτοί έμειναν παγερά αδιάφοροι.

Σ΄ αυτό το σημείο θα επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ως αντιπολίτευση είχαμε καταψηφίσει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ και ως προς την καταμέτρηση της κατανάλωσης είχαμε ζητήσει να γίνεται σωστά και στην ώρα της. Δεν είναι δυνατόν από την στιγμή που η χρέωση γίνεται με κλίμακες να χρεώνεις εικονικές καταναλώσεις και να έχεις το θράσος να χρεώνεις την δική σου αδράνεια, ανικανότητα και αδιαφορία και το «μάρμαρο» τελικά να πληρώνουν οι δημότες.

Από το Σεπτέμβριο όταν αναλάβαμε την διοίκηση της ΔΕΥΑΤ αποφασίσαμε να πράξουμε το αυτονόητο, να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, δηλαδή να μην επιτρέψουμε η κατάσταση που παραλάβαμε να διαιωνίζεται. Κάνοντας το αυτονόητο και αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε βρεθήκαμε μπροστά σ΄ αυτή την δυσάρεστη πραγματικότητα, κατανάλωση ενός και πλέον έτους να πρέπει να βεβαιωθεί σε ένα τετράμηνο.

Εμείς σαν διοίκηση της ΔΕΥΑΤ διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι δεν θα μείνουμε απαθείς και αδρανείς μπροστά σ΄ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που κληρονομήσαμε και της οποίας είμαστε πλέον όλοι γνώστες. Η καταμέτρηση της κατανάλωσης θα γίνεται πλέον ανά τετράμηνο και το φαινόμενο των υπερχρεώσεων δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί και όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές δυνατότητες της ΔΕΥΑΤ θα αποφασίσουμε μια άλλη τιμολογιακή πολιτική πιο δίκαιη και  αποδεκτή από την κοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ