ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΗΤΤΑ ΤΟΝ Γ.Σ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος παίκτη της ομάδας από μερίδα των φιλάθλων καταγγέλλει η διοίκηση του ΓΣΤ

Τέλος στο σερί των νικών του Γ.Σ Τυρνάβου δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Αλμυρό, όπου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΘ οι τοπικοί Τιτάνες επικράτησαν με σκορ 69-66.

Σε ένα παιχνίδι που περνά σε δεύτερη μοίρα, λόγω της εχθρικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε, οι παίκτες του Αχ. Ζυγελόπουλου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια καλή ομάδα αλλά και μια εχθρική διαιτησία, που ανάγκασε τη διοίκηση στην έκδοση ανακοίνωσης.

Αγωνιστικά το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, ενώ τα λάθη, οι χαμένες βολές και τα άσχημα τελειώματα των παικτών του Τυρνάβου στο δεύτερο μέρος, σε συνδυασμό με την έλλειψη ψυχραιμίας και κάποια «ανάποδα» σφυρίγματα των διαιτητών (τρεις συνολικά τεχνικές ποινές εις βάρος του Γ.Σ Τυρνάβου, η μία με υπόδειξη της γραμματείας!) οδήγησαν τελικά στην ήττα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η ρατσιστική συμπεριφορά και οι άναρθρες κραυγές «φιλάθλων» εις βάρος του έγχρωμου παίκτη του Γ.Σ Τυρνάβου Αμπντάλα, σε μια απαράδεκτη κίνηση που δυστυχώς δεν παρατηρήθηκε από τους διαιτητές και φυσικά δεν τιμά κανέναν και δεν έχει καμία θέση στον αθλητισμό!

Δεκάλεπτα: 19-17, 39-36, 54-46, 69-66

Τιτάνες Αλμυρού: Φλεβάρης, Πασχάλουδης 9 (1),Κοντοστάθης, Κοσμίδης 35 (3), Κάκλιας 2, Μπιρμπίλης 4,Βουλτσίδης  6, Χρυσόπουλος 4, Μαυροδημητράκης,  Καραγεωργόπουλος, Γιάγκος 7 (1), Βαλαμουτόπουλος  2,Τσαουσάι

Τύρναβος: Στεφανής, Χασαμπαλιώτης 2, Χατζημπύρος 9, Μάρκου 7, Αμπντάλα 17 (3), Παπάζογλου 12 (2), Αρότσιος, Κακαρόντζας, Κότσιρας 13 (1), Μουσουλής Γ. 6, Μουσουλής Α.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΧ. ΖΥΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στην κακή απόδοση του δευτέρου μέρους και την έλλειψη ψυχραιμίας από την ομάδα του επικεντρώθηκε ο προπονητής του Γ.Σ Τυρνάβου Αχιλλέας Ζυγελόπουλος, που σε δηλώσεις του στο paidis.com σχολίασε και την εχθρική διαιτησία, τονίζοντας πως περιμένει την αγωνιστική αντίδραση των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς έχουν ως εξής:

“Απέναντι σε μια καλή ομάδα οι παίκτες μας το πάλεψαν, ωστόσο την έλλειψη ψυχραιμίας και τα όποια λάθη μας εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι, που έφτασαν στη νίκη.

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω διαιτησίες, μα η στάση τους ήταν τουλάχιστον «εχθρική» αφού ανέχτηκαν το σκληρό παιχνίδι του Αλμυρού, ενώ αποκορύφωμα όλων ήταν η τεχνική ποινή μετά από υπόδειξη της γραμματείας!

Συνεχίζουμε τη δουλειά και περιμένω το σημερινό παιχνίδι να αποτελέσει έναυσμα για τους παίκτες μου προκειμένου να βγάλουν υγιή αντίδραση εντός γηπέδου στη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Χάσαμε σήμερα με 69-66 και μπράβο στους Τιτάνες Αλμυρού!!!

Τέσσερις τεχνικές ποινές τα «δωράκια» των διαιτητών προς την ομάδα μας.
Η μία εξ αυτών μετά από εισήγηση της γραμματείας!!!

Η ομάδα μας για λόγους καθαρά αγωνιστικούς δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε.

Παρόλο τις τέσσερις τεχνικές ποινές η ομάδα μας προηγήθηκε πέντε λεπτά πριν το τέλος με πέντε πόντους και εκεί που φαινόταν πως θα έπαιρνε τη νίκη περίπου 1,30 πριν το τέλος και ενώ είμασταν μπροστά με ένα πόντο , μια λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή μην καταλογίζοντας βήματα σε αιφνιδιασμό της αξιόμαχης ομάδας του Αλμυρού κρίθηκε το παιχνίδι.

Δεν βοηθάτε έτσι το μπάσκετ κύριοι διαιτητές σφυρίζοντας αλλοπρόσαλλα σε τέτοιες κατηγορίες.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας που παρόλο τα αγωνιστικά προβλήματα υπερέβαλαν εαυτούς.

α)Τεχνική ποινή με (κυριλέ) υπόδειξη της γραμματείας στους διαιτητές;
β) Εμείς ως σύλλογος θα συνεχίσουμε να κερνάμε γλυκά σε γραμματεία και διαιτητές όπως κάνουμε έως τώρα στα εντός έδρας παιχνίδια γιατί ήρθαμε για να αλλάξουμε πολλά στο μπάσκετ και όχι να το γυρίσουμε χρόνια πίσω.
γ) Συγχαρητήρια στους παίκτες του Αλμυρού για την νίκη τους.
δ) Ρατσιστικές άναρθρες κραυγές σε βάρος παίκτη μας από τους φιλάθλους σας δε νομίζουμε να τιμούν τον αθλητισμό.( οι διαιτητές μάλλον είχαν το μυαλό τους σε ποιόν να ρίξουν και μια πέμπτη τεχνική ποινή παρά να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, με συνέπεια τον εκνευρισμό του παίκτη μας και κατ’ επέκτασιν όλης της ομάδας).
ε) Ευχαριστούμε επίσης και τους ανθρώπους του Αλμυρού για τη φιλοξενία και θα τους την ανταποδώσουμε στο παιχνίδι στην έδρα μας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ