ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ : ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Παρέμβαση του πρώην δημάρχου με αφορμή τους φουσκωμένους λογαριασμούς

Είναι αλήθεια ότι και ο πλέον ο ένθερμος φίλος της νέας Δημοτικής Αρχής  δεν θα περίμενε τόσο γρήγορα ,σέ διάστημα μόλις 3 μηνών νά δείξει ανικανότητα και αδυναμία διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της. Τι λέει με την πομπώδη ανακοίνωση-δήλωση του ο κος Μανώλης στα ΜΜΕ.

Ότι δεν έγινε σωστή καταμέτρηση των κυβικών κατανάλωσης στην ύδρευση.

Μάλιστα, τον θυμίζουμε λοιπόν:

1) Πάντα γίνονται 2 μετρήσεις σε ετήσια βάση,ενώ στην ενδιάμεση καταμέτρηση και αυτό γίνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες εκδίδεται λογαριασμός έναντι.

2) Γνωρίζει πολύ καλά τις ελλείψεις προσωπικού και την μη ύπαρξη καταμετρητών με αποτέλεσμα οι 4 μόνιμοι υδραυλικοί της ΔΕΥΑ να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης λόγω και της ύπαρξης των παραλιακών οικισμών.

3) Στους 12500 υδρομετρητές ,εμφανίστηκαν 400 περίπου καταναλωτές ποσοστό 3,2 % εμφανίστηκε δηλαδή υψηλή κατανάλωση,η οποία αλήθεια ξεπερνά την Α και Β κλίμακα και κοστολογείται όντως με την υψηλότερη χρέωση.

Ποια είναι λοιπόν η λύση του ζητήματος πού προέκυψε;

Σε όσους καταναλωτές εμφανίζουν υψηλές καταναλώσεις με απόφαση της θα μπορούσε η ΔΕΥΑ να ενσωματώσει τις καταναλώσεις σε 2 ή 3 τετράμηνα, ούτως ώστε να αποπληρωθούν οι λογαριασμοί με την χαμηλότερη κλίμακα και να υπάρξει ενσωμάτωση κυβικών για την συνέχεια.

Η πρόταση αυτή απ´ οτι γνωρίζουμε συζητήθηκε και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΤ αλλά η νεα Δημοτική Αρχή για λόγους εντυπωσιασμού και οτι εμείς δεν έχουμε την  ευθύνη,τις επιρίπτει στην προηγούμενη.

Σ´οτι αφορά την τιμολογιακή πολιτική στην οποία αναφέρονται,διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας οτι η ενιαία ΔΕΥΑΤ πού συστάθηκε με ΦΕΚ στις 6/4/2015 εμφανίζει το χαμηλότερο τιμολόγιο χρέωσης.

Πρέπει να γνωρίζεται κ.Μανώλη οτι συνολικά στο Δήμο και τις υπηρεσίες ύδρευσης που συνενώθηκαν ,υπήρχαν 22 διαφορετικά τιμολόγια και με διαφορετικά διαστήματα κλίμακος ανά τιμολόγιο.

Για τον καθορισμό και την διαμόρφωση του τιμολογίου βασικό κριτήριο αποτέλεσε το κόστος ενέργειας ανά Δημοτικό  Διαμέρισμα καθ´οτι στο Δήμο μας υπάρχουν περιοχές πού υδρεύονται με πηγαία νερά,περιοχές με μικτό σύστημα πηγαίων καί αντλούμενων νερών και περιοχές πού εξασφαλίζουν την ύδρευση τους μόνο μετά από άντληση.

Ετσι λοιπόν με βάση τα παραπάνω κριτήρια   διαμορφώσαμε την τιμολογιακή πολιτική.Αν υπάρχει νέα πρόταση που να εξασφαλίζει κοστολογημένα τα παραπάνω την αναμένουμε.

Πριν περάσουμε στο δια ταύτα :

Απευθύνουμε ένα ερώτημα στην νέα Δημοτική Αρχή αναλάβατε τα καθήκοντα σας την 1-9-2019. Αλήθεια έχετε  ολοκληρώσει  την καταμέτρηση του Β τετραμήνου  ;

Δυστυχώς κ. Μανώλη «τάξατε» πολλά και σε πολλούς κατά την προεκλογική περίοδο και τώρα πού ήρθε ο καιρός της υλοποίησης επιδίδεστε στο προσφιλή σας άθλημα.

Τις κυβιστήσεις ή αλλιώς «κωλοτούμπες» όπως κάνετε σε όλα τα ζητήματα του Δήμου(προσφυγικό, κόμβος Πυργετού, διόδια, αποζημιώσεις αμυγδαλοπαραγωγών κ.α).

Τώρα βέβαια έχετε εσείς την ευθύνη διαχείρισης του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ και πρέπει να αντιληφθείτε το ρόλο σας,επιλύοντας προβλήματα, ασκώντας πολιτικό διάλογο και διαμορφώνοντας πολιτική.Δυστυχώς το μόνο πού κάνατε μέχρι σήμερα ηταν να θεσπίσετε θέση έμμισθου αντιπροέδρου στην ΔΕΥΑΤ, ενώ ετοιμάζετε και την πρόσληψη ειδικών συνεργατών και συμβούλων, εξαργυρώνοντας τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ