ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΤΕΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Εντυπωσιασμένοι οι Λαρισαίοι που το Σάββατο έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης «Νέοι Χαράκτες 2018-2019», μια συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος.

Η έκθεση «Νέοι Χαράκτες» της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος διοργανώνεται από το 1991 με έργα νέων καλλιτεχνών κάθε τρία χρόνια και περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας, ενώ οι σπουδές πάνω στην χαρακτική και η συστηματική ενασχόληση με τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης καθώς και η ηλικιακή ομάδα –από 25 έως 40 ετών– είναι οι μοναδικές δεσμεύσεις για τους συμμετέχοντας καλλιτέχνες.

Στην έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019» συμμετέχουν οι: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Αντρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη και Αριστέα Χαρωνίτη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης χαιρετισμούς απεύθυναν η Άννυ Ψάρρα, Αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης, ο Ντίνος Διαμάντος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών Δ. Λαρισαίων και ο Μιχάλης Αλεβίζος, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος, ενώ ακολούθησε ξενάγηση από την Τάσα Χαροκόπου, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της έκθεσης.

Σημειώνεται πως η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ