ΠΕΡΙΕΡΓΑ(;) ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ με αιχμές και υπονοούμενα

Τα κενά που αποστέλλονται στο Υπουργείο Παιδείας από τις ΠΔΕ, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, γιατί με βάση αυτά γίνονται οι μεταθέσεις και συνεπώς πολλοί συνάδελφοι εξαρτώνται από αυτά για να έρθουν στον τόπο συμφερόντων τους.

Ως παράταξη είχαμε από τον περασμένο Μάρτη θέσει το ζήτημα των κενών/πλεονασμάτων που δίνονται για μεταθέσεις. Θέσαμε το θέμα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και πάρθηκε απόφαση να ζητηθούν από την ΠΔΕ τα κενά και πλεονάσματα που έστειλε στο Υπουργείο.

Το έγγραφο της ΕΛΜΕ στάλθηκε 20/3 και ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής έστειλε απάντηση στην ΕΛΜΕ 14/5 πως δεν είναι δυνατή η αποστολή των εν λόγω στοιχείων στο σωματείο. Δέχτηκε να έχουν πρόσβαση προς ενημέρωση και αιτιολόγηση όλων εκείνων των περιπτώσεων στον πίνακα Γ΄, στις οποίες εντοπίζονται διαφοροποιήσεις μεταξύ της ΔΔΕ και της πρότασης της ΠΔΕ, μόνο οι αιρετοί. Παρόλα αυτά η απόφαση του ΔΣ δεν υλοποιήθηκε.

Φτάσαμε φθινόπωρο στη ΓΣ, όπου ξαναθέσαμε το ζήτημα – ότι δηλαδή οι αιρετοί πρέπει να πάνε στην ΠΔΕ για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τους συναδέλφους/ισσες-  και η ΓΣ ομόφωνα το δέχτηκε.

Τελικά, μετά από τόσους μήνες, στο ΔΣ της Τρίτης 26/11 ο αιρετός της ΔΑΚΕ μας ενημέρωσε πως πήγε στην ΠΔΕ και μας μετέφερε πως στα κενά που έστειλε η ΠΔΕ υπάρχουν αλλαγές, οι οποίες συνοψίζονται πως από 39 κενά που έδωσε το ΠΥΣΔΕ σε διάφορες ειδικότητες, η  ΠΔΕ τα άλλαξε σε 11!!!

Είναι προφανές πως υπήρξε πετσόκομμα των κενών από την ΠΔΕ. Και δεν υπήρξε καμία δικαιολόγηση για αυτή την ενέργεια, που μπορεί να συντελέστηκε από την πρώην Διευθύντρια ΠΔΕ, αλλά η διοίκηση ως γνωστόν έχει συνέχεια…

Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί πως στις ΣΜΕΑΕ δόθηκε από το ΠΥΣΔΕ κενό σε ΠΕ88.04 αλλά με μετάθεση ήρθε  ΠΕ80!

Είναι προφανές πως κάποιος συνάδελφος/ισσα πήρε μετάθεση και κάποιος/α δεν πήρε με την αλλαγή αυτή.

Επειδή λοιπόν όλοι μιλάμε για διαφάνεια, θεωρούμε πως υπάρχει ηθική υποχρέωση να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι/σσες με ποιο σκεπτικό μείωσε τα κενά η ΠΔΕ και πως άλλαξε το κενό στις ΣΜΕΑΕ.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η στάση των αιρετών των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που δεν έδειξαν κανένα απολύτως ενδιαφέρον να υλοποιήσουν την απόφαση του ΔΣ αλλά και της  ΓΣ. Επειδή διακηρύσσουν συνέχεια τη διαφάνεια, τους καλούμε να τοποθετηθούν για τα παραπάνω.

Δε γνώριζαν ως μέλη του ΠΥΣΔΕ σε ποια ειδικότητα ζητήθηκε κενό και πόσα κενά ζητήθηκαν; Υπάρχει λόγος που δεν υπερασπίστηκαν την απόφαση του συλλογικού οργάνου;

Αποδέχονται έτσι άκριτα τις αναιτιολόγητες επιλογές του μονοπρόσωπου οργάνου της Διοίκησης;

Συμφωνούν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  με τη μείωση των κενών;

Συμφωνούν με την αλλαγή στις ΣΜΕΑΕ;

Μήπως γνωρίζουν πώς το ΠΕ 88.04 έγινε ΠΕ80 και πώς θα δικαιωθούν οι συνάδελφοι/ισσες που αποκλείστηκαν από τη μετάθεση, ενώ τη δικαιούνταν;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ