ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ DRONES, ΣΤΗΝ 110 Π.Μ. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το αίτημα της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον πρέσβη των ΗΠΑ, ο οποίος ήρθε στη Λάρισα για την επίδειξη των αμερικανικών drones

Πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλίας και της χώρας μας, αποτελεί σύμφωνα με την Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, η σημερινή επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, προκειμένου να παραστεί στην επίδειξη των αμερικανικών κατασκοπευτικών drones του πολέμου, από κοινού με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση που χαρακτηρίζει πολεμοκάπηλο τον Αμερικανό πράσβη, αναφέρονται και τα εξής:

“Θυμίζουμε ότι στην 110 Π.Μ, με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Ν.Δ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ», εγκαταστάθηκε αμερικάνικη στρατιωτική βάση κατασκοπευτικών drones, που επιχειρούν από την Βόρεια Αφρική, το Αιγαίο έως την Κριμαία, συμμετέχοντας ενεργότατα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής, την επίσκεψη – πρόκληση του αμερικανού πρέσβη και την κυβέρνηση της Ν.Δ, που κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους άκρως επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, τόσο με την παροχή στρατιωτικών βάσεων στις ΗΠΑ στη χώρα μας, όσο και με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με το αντίστοιχο πολεμικό υλικό, σε επεμβάσεις σε άλλες χώρες.

Η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στο έδαφος της χώρας μας και της εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για το λαό μας και άλλους λαούς, αφού Ελλάδα μετατρέπεται σε μαγνήτη κινδύνων σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή, που σήμερα είναι πολύ πιο ορατή.

Η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, ιδιαίτερα τη νεολαία, να πάρουν μέρος μαζικά στον αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αξιώνοντας την μη κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ από την Βουλή, να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορά μας, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Καμία διευκόλυνση, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ