ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΟΑΣΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους Αγροτικούς Συλλόγους που συμμετείχαμε στο συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Λάρισας να δυναμώσουν την Ομοσπονδία μας. Να την προστατέψουν από όλες τις συκοφαντικές αβάσιμες κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον της γιατί θέλουν να χτυπήσουν την μοναδική δύναμη αντίστασης στο αγροτικό κίνημα στο Νομό.

Η ΕΟΑΣΝΛ είναι ο μοναδικός φορέας του οργανωμένου αγροτικού κινήματος στον Νομό που παλεύει και προασπίζει τα συμφέροντα και τα δίκαια των αγροτοκτηνοτρόφων με συνέπεια και αγωνιστικότητα.

Το δυνάμωμα της Ομοσπονδίας περνάει μέσα από το δυνάμωμα των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων που ανήκουν στην δύναμη της ώστε να συσπειρώσουν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών. Η πιο σημαντική απόφαση του Συνεδρίου της ΕΟΑΣΝΛ είναι ότι πρέπει να γίνουν αποφασιστικά και καθοριστικά βήματα ώστε οι Σύλλογοι να αποκτήσουν σταθερή και μόνιμη λειτουργία και δράση. Να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, ενημέρωση και κινητοποίηση των μελών τους για κάθε ζήτημα που τους απασχολεί ως παραγωγούς και ως κατοίκους της υπαίθρου. Μέσα από αυτή την λειτουργία και δράση θα αποκτούν κύρος οι Σύλλογοι, θα δυναμώνουν με νέα μέλη γιατί τα προβλήματα συνεχώς θα οξύνονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές των Κυβερνήσεων και την ΚΑΠ της Ε.Ε.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πανίσχυρους αντιπάλους και μόνο με αυτή την λειτουργία και οργάνωση θα μπορέσουμε να αποσπούμε  λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που παλεύουμε. Απέναντι μας βρίσκονται:

  • Οι εκάστοτε κυβερνήσεις που στέκονται εχθρικά απέναντι μας όπως γνωρίζουμε όλοι από την εμπειρία μας. Ταυτόχρονα υπερασπίζονται και κάνουν «πλάτες» στους εμπόρους και βιομηχανίες στο όνομα της «οικονομίας της αγοράς» να λειτουργούν ως καρτέλ, να παίρνουν κοψοχρονιά την παραγωγή μας και να την πουλάνε 4-5 φορές ακριβότερα κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και της λαϊκής κατανάλωσης. Εφαρμόζουν με συνέπεια τις πολιτικές που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα. Χαρατσώνουν τους αγρότες την ίδια στιγμή που προσφέρουν μεγάλες φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους και εφοπλιστές. Δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και βρίσκουν εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό για εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες αλλά δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες γιατί λένε ότι δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.
  • Οι βιομηχανίες, έμποροι, εκκοκκιστές, που δεν είναι ούτε συνεργάτες ούτε φίλοι μας αλλά κάθε χρόνο κλέβουν με διάφορα τερτίπια και με την στήριξη των κυβερνήσεων τον κόπο και τον μόχθο μας. Την ίδια στιγμή μας πουλάνε πανάκριβα τα μέσα και εφόδια.
  • Οι τράπεζες που λειτουργούν τοκογλυφικά στα αγροτικά δάνεια με μεγάλους τόκους ενώ τα επιτόκια καταθέσεων είναι μηδενικά.
  • Οι επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες που έχουν βάλει στο μάτι την γη και την παραγωγή μας για να την αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.
  • Όλοι αυτοί που καλλιεργούν αυταπάτες για δήθεν μέτρα σωτηρίας. Όλοι αυτοί που εξυπηρετούν ιδιοτελή ή μικροκομματικά συμφέροντα και καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία, που λένε ότι τίποτα δεν γίνεται και δεν κερδίζουμε με τους αγώνες αλλά την ίδια στιγμή πρώτοι τρέχουν να επωφεληθούν από τις κατακτήσεις των αγώνων μας όπως το αφορολόγητο, το ακατάσχετο κλπ.

Έχουμε όμως και συμμάχους στον αγώνα μας με τους οποίους μας συνδέουν κοινοί αγώνες, κοινά συμφέροντα και έχουμε το ίδιο αντίπαλο. Τους εργατοϋπάλληλους, το εργατικό κίνημα με τα ταξικά σωματεία που πάντα έμπρακτα στηρίζουν τους αγώνες μας, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, το λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας, η κοινή δράση και πρωτοβουλίες γιατί αυτή η κοινωνική συμμαχία μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας ώστε να γίνουμε πραγματικά αφέντες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και σήμερα τον καρπώνονται οι λίγοι που γίνονται πλουσιότεροι ενώ εμείς φτωχαίνουμε και εξαθλιωνόμαστε.

Οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου της ΕΟΑΣΝΛ διατρανώνουμε για μια ακόμη φορά την απόφαση μας να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης με συνέπεια όπως κάναμε ως τώρα, κρατώντας ψηλά την σημαία του αγροτικού κινήματος στον Νομό Λάρισας. Πιστεύουμε σε ένα κίνημα διεκδικητικό που θα προβάλει και θα απαιτεί λύσεις και όχι στην συναλλαγή με τον εκάστοτε υπουργό για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. Εμείς ούτε προδώσαμε ούτε θα προδώσουμε το αγροτικό κίνημα, τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που μας εμπιστεύονται.

Καλούμε τους συναδέλφους που πιστεύουν στο δίκαιο των αιτημάτων μας και στην δύναμη των αγώνων μας, όλους όσους αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο της παραγωγής και της οικογένειας τους να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για ότι μας απασχολεί στην μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας. Να μην λείψει κανείς!

Να οργανώσουμε την πάλη μας για το δίκιο μας και την επιβίωση μας. Να σταματήσουν οι αυταπάτες και η κοροϊδία. Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας. Ο δρόμος της διεκδίκησης αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και σε συντονισμό με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Επιλέγουμε τον δρόμο της αντίστασης και αντεπίθεσης. Δεν θα γίνουμε κολίγοι στα σύγχρονα τσιφλίκια που δημιουργούνται!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ