ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΖ. ΠΑΪΑΤ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης που τον χαρακτηρίζει ντίλερ των αμερικανικών drones και ζητά να κλείσει τώρα η Αμερικάνικη Βάση στην 110 Π.Μ. 

Η  επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάϊατ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης , προκειμένου να παραστεί στην επίδειξη των  κατασκοπευτικών  UAV ΜQ-9 Guardian μαζί με Αντιπροσωπείες 11 Eευρωπαϊκών χωρών ,την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας , την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής , αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της πόλης και της χώρας μας.

Θυμίζουμε ότι στην 110 Π.Μ, με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και  Ν.Δ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ», μπήκαν σε άμεση εφαρμογή   τα έργα κατασκευής νέων εγκαταστάσεων όπου φιλοξενούνται  τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη (Black Hawk) και εξυπηρετούνται  τα MQ-9 Guardian .

Με τα αεροσκάφη αυτά επιχειρούν από την Βόρεια Αφρική, μέση Ανατολή  μέχρι την Κριμαία και την Κασπία Θάλασσα,  συμμετέχοντας  ενεργά στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή,  εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια.

Οι  ισχυρισμοί της Κυβέρνησης και των κομμάτων του Ευρωατλαντικού τόξου πως τέτοιου είδους συμφωνίες και εξυπηρετήσεις είναι προς όφελος της χώρας γιατί μας θωρακίζουν έναντι της Τουρκίας  και  παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην περιοχή μας είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι. Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους τόσο από την τραγωδία της Κύπρου όσο και από την πρόσφατη των Κούρδων, για το πώς χρησιμοποιούνται ¨ συμμαχίες΄΄ που γίνονται στο όνομα των ΄΄εθνικών συμφερόντων΄΄. Η εμπλοκή της χώρας μας στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ με τη διατήρηση και επέκταση των βάσεων   αυξάνουν την αστάθεια στην περιοχή μας και λειτουργούμε σαν μαγνήτης για τους αντιπάλους σε μια πιθανή ανάφλεξη, που σήμερα είναι πιο ορατή από ποτέ . ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκαν την ειρήνη. Αντίθετα  σπέρνουν παντού   πολέμους ,  αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες.

Σε μια περίοδο που Εργαζόμενοι ,Νέοι και Συνταξιούχοι πλήρωσαν μονόπλευρα τα βάρη της κρίσης ,αποτελούν  πρόκληση δημοσιεύματα του τύπου ότι : <<Στην  επίδειξη ,η ελληνική πλευρά θα έχει την δυνατότητα να δει και να τσεκάρει τις δυνατότητες του UAV ΜQ-9 Guardian καθώς έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά των εξελιγμένων αμερικανικών drone. >>.  

Όλοι στον δρόμο του αγώνα!

Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ. Χρέος όλων των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι σήμερα, η κοινή μας δράση για να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε το κίνημα για να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νεολαία της Λάρισας να συστρατευθούν στην υπόθεση της ειρήνης. Να παλέψουμε για  το κλείσιμο της Αμερικανικής Βάσης στην 110 Π.Μ. , να αποτρέψουμε τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Το συμφέρον του λαού μας και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή βρίσκεται  σε αντίθεση με την αγορά των επιθετικών όπλων που μας πλασάρουν, εξυπηρετώντας  τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων.                                                                                   Καταγγέλλουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Δημοτικές αρχές του Νομού και ιδιαίτερα το Δήμο Λαρισαίων να πάψουν να λουφάζουν σαν τους χαμαιλέοντες . Η σιγή ιχθύος που τηρούν  βλάπτει τα συμφέροντα του λαού της περιοχής μας γιατί πρόκειται για ανοχή και σιωπηρή συναίνεση στα πολεμικά σχέδια  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – ελληνικής ολιγαρχίας .

Σαν Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο – Νατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα  και τη χώρα , την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. .
  • Να καταγγελθεί άμεσα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».
  • Να αυξηθούν οι δαπάνες για Υγεία, Πρόνοια – Παιδεία – Κοινωνικές δαπάνες και όχι για αγορά όπλων και  κατασκοπευτικών drones που  εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ  και  της πολεμικής τους βιομηχανίας .
  • Να   σταματήσει   η  χώρα   μας   να   αποτελεί   ορμητήριο   πολεμικών επιχειρήσεων  που   διαλύουν   κράτη   και   στέλνουν   στη  προσφυγιά ολόκληρους λαούς. Καμία διευκόλυνση, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ