ΣΤΗΝ 1η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΥΑΣ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Καρυάς   και το Δημοτικό σχολείο Καρυάς με θέμα « A glance to the future: Enviroment and healthy  habits», πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και τη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών στην πόλη La Magdalena της Ισπανίας.

Από το Νηπιαγωγείο Καρυάς συμμετείχε η εκπαιδευτικός Κουβέλα  Σταυρούλα και από το Δημοτικό σχολείο ο Μητσιάκος Φώτης.

Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία και επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών σχολείων (από την Ισπανία, την Ιταλία, τη , τη Βουλγαρία και την Ελλάδα) και έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική τους συνεργασία.

Ακολουθεί μία συνοπτική παρουσίαση των 3 ημερών της συνάντησης.

Ένα συναρπαστικό τριήμερο ξεκίνησε τη Δευτέρα 2/12/19 με ένα θερμό καλωσόρισμα στο σχολείο της Magdalena  ξενάγηση  των εκπαιδευτικών στις εγκαταστάσεις του σχολείου και πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες για τη γνωριμία των εκπαιδευτικών  μεταξύ τους (icebreaking activities). Στη συνέχεια  της ημέρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  εργαστήρι-επίδειξη  παραδοσιακής Ισπανικής μουσικής και μουσικών οργάνων. Ακολούθησε γεύμα που πρόσφερε η τοπική αρχή. Έπειτα συναντήθηκαν με το διεθνώς αναγνωρισμένο γλύπτη της περιοχής Amancio Gonzales.Η μέρα έκλεισε με συζήτηση για τις  διαδικασίες διεκπαιρέωσης του προγράμματος.

Την Τρίτη 03/12/19 ξεκίνησαν  με συζήτηση για τις επόμενες κινητικότητες που θα πραγματοποιηθούν και οι οποίες περιλαμβάνουν και μαθητές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας  η Ευρωπαϊκή ομάδα επισκέφτηκε τον περιβαλλοντικό οργανισμό Quatro valles ,ο οπoίος χρηματοδοτείται από την EU.Ακολούθησε γεύμα που πρόσφερε η τοπική αρχή. Με την επιστροφή στο σχολείο τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς  από τους μαθητές με μουσικά ακούσματα  από όλες τις συμμετέχουσες χώρες που επιμελήθηκε η μουσικός του φιλοξενούμενου  σχολείου. Η μέρα ολοκληρώθηκε με συζήτηση για την υλοποίηση των επόμενων δραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη 04/12/19 οι αντιπροσωπείες των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν ένα γειτονικό σχολείο “RIELLO” και  απέδρασαν στη φύση , στο περιβάλλον Reserva de la Biosfera Omaña y Luna

Η επιτυχία της πρώτης εκπαιδευτικής συνάντησης και οι θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν εκπαιδευτικοί δημιουργούν πολλές προσδοκίες για τη συνέχεια του Προγράμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ