ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

Ανακοίνωση του δ.σ. του συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝ Λάρισας

Μετά την σύλληψη εν ώρα υπηρεσίας της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, ακολουθεί η κατάπτυστη καταστολή των νοσοκομειακών ιατρών (από δυνάμεις των ΜΑΤ) στην προσπάθειά τους για ειρηνική διαμαρτυρία στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (με θέμα την εισβολή των ιδιωτών στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!!!).

Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους γιατρούς των νοσοκομείων και όχι μόνο (βλέπε φοιτητές, εργαζομένους και τα λοιπά) τείνει να γίνει η συνήθης κυβερνητική στρατηγική.

1.       Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και των νοσοκομείων, έχοντας αφιερώσει σε αυτόν τον τομέα την ζωή μας.

2.       Οι Έλληνες νοσοκομειακοί ιατροί παρότι είναι οι πιο χαμηλόμισθοι της Ευρώπης συνεχίζουν να υπηρετούν αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και υλικών προάγοντας την υγεία στην χώρα.

3.       Πάγια και αμετακίνητη θέση του συλλόγου μας είναι ότι το ΕΣΥ θα πρέπει να διατηρήσει αδιαπραγματευτα αποκλειστικά τον Δημόσιο Χαρακτήρα του καθώς δημιουργήθηκε με χρήματα και το υστέρημα του φορολογούμενου

Έλληνα .  Η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο δεν αποτελεί λύση αλλά καταλήστευση των πολιτών την οποία και καταγγέλλουμε.

Συνεπώς: 

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ,

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ