Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Στην περιοδεία της ανά τη χώρα τονίζοντας πως στόχο έχει «να ακούσει τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά την εκπαίδευση», αναφέρθηκε ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα.

«Η κυβέρνηση κινείται πολύ γρήγορα σ όλους τους τομείς (οικονομία, ασφάλεια, υγεία, μεταναστευτικό κλπ.), ωστόσο θεωρούμε πως η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα μας είναι αυτή της Παιδείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως «καταργήσαμε το άσυλο της βίας και της ανομίας».

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Αρχής η οποία «θα δει στρατηγικά τις αλλαγές που χρειάζονται και όχι με βάση τοπικά συμφέροντα και παρεμβάσεις», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που όπως τόνισε «μπορούν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες της εκπαίδευσης».

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην προσχολική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα μέσα από νέους διορισμούς καλούμαστε να διαχειριστούμε και την ανανέωση που χρειάζεται το “γερασμένο” εκπαιδευτικό προσωπικό», κατέληξε η υπουργός Παιδείας, ενώπιον μελών της ΝΟΔΕ, των βουλευτών Μ. Χαρακόπουλου και Στ. Μπίζιου και μελών της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως νωρίτερα επισκέφθηκε σχολικές μονάδες και το Επισκοπείο, όπου και είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ειρήνη Παπουτσή

φωτο larisanew.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ