ΠΡΟΕΞΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ………… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Μπαμπανίκος, για 17 χρόνια μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ

(Στην περίπτωση αυτή η παράθεση εκφράζει μια κρίση για το περιεχόμενό τους και κανονικά προτάσσεται, γι’ αυτό λέγεται προεξαγγελτική παράθεση).

« Τὸ πάντων μέγιστον , η  εκ της Φθίας τε και της Περραιβίας μηδέ της Λαρίσης εξαιρουμένης αθρόα υμών προσέλευσις  δεικνύσα  λαμπράν απόδειξιν συναινέσεως αλλαγής τε και εναρμονίσεως των καταστατικών ημών αρχών»

« Τὸ δε καινότατον , αφίκεσθε ω άνδρες  Πελασγοί ,ίνα δια της  υμών αλαλίας δώσητε ημίν έγκρισιν τετελεσμένων πράξεων  ως  ευ ποιουμένων»

Της παραδοξολογίας το  ανάγνωσμα στην καταστατική συνέλευση που συγκάλεσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας ( για την ακρίβεια  η πλειοψηφία του )

Υποτίθεται ότι κλήθηκαν τα μέλη της ΕΛΜΕ να εκφράσουν γνώμη και άποψη και ένας πρόεδρος  έδωσε  ρεσιτάλ καταπάτησης κάθε ουσιαστικής και τυπικής διαδικασίας.

Με το καλησπέρα και τις ευχαριστίες ………έκρινε ότι η συμμετοχή των μελών έδινε εκ προοιμίου και την έγκριση  των προτεινόμενων άρθρων (προεξαγγελτική παράθεση , το λένε οι φιλόλογοι , στη συνδικαλιστική ορολογία το λέμε προεξόφληση αποφάσεων )

Όταν αρκετοί  εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την αντιδεολογική στάση του και ζήτησαν το λόγο , ο πρόεδρος έκρινε ότι στο δοβλέτι του δεν χωράνε τέτοιες ενστάσεις.

Με πλήρη (άγνοια 😉  και  με απαράδεκτο ύφος απαγόρευσε ακόμη και το δικαίωμα των μελών να θέσουν διαδικαστικά θέματα.

Το δὲ πάντων δεινότατόν ἐστι , ( που λένε και αυτές οι άτιμες προεξαγγελτικές παραθέσεις ) ήταν ότι όλα αυτά τα επιχειρούσε στα πλαίσια της εναρμόνισης με το καταστατικό της ΟΛΜΕ.

Κάτω από την συνδικαλιστική πίεση για την τήρηση των ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ διαδικασιών που διέπουν τη διεξαγωγή  μιας συνέλευσης με δημοκρατικό τρόπο αναγκάστηκε να δεχθεί ότι το πραξικόπημα που επιχειρούσε δεν είχε καμιά τύχη να πετύχει και ………….κήρυξε τη λήξη των εργασιών.

Πέρα από το καινοφανές αυτών των  αντιλήψεων και πρακτικών κρύβεται η εναγώνια προσπάθεια του εναλλασσόμενου κυβερνητικού συνδικαλισμού να ευνουχίσει και να παροπλίσει το συνδικάτο.

Ένα έργο για την αλλαγή καταστατικού που επιχειρείται εδώ και 20 χρόνια να ανέβει στην ΕΛΜΕ Λάρισας και δεν μπορεί καν να σηκώσει αυλαία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ