ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σκηνές απείρου κάλλους το απόγευμα της Παρασκευής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου και είχε προγραμματισθεί συνέντευξη τύπου της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, με την ίδια να επιφυλάσσει 50λεπτο «στήσιμο» στους δημοσιογράφους, την ώρα που οι πόρτες του κτιρίου κλείδωναν για διαμαρτυρόμενους φοιτητές που ζητούσαν να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη, αλλά και να της παραδώσουν

σχετικό ψήφισμα με σειρά αιτημάτων που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ίδια στιγμή και σε μια αίθουσα γεμάτη δημοσιογράφους, μέλη της ΝΟΔΕ, τοπικούς βουλευτές και μέλη της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας αναφερόταν στην περιοδεία της ανά τη χώρα τονίζοντας πως στόχο έχει «να ακούσει τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά την εκπαίδευση»!

Ουκ ολίγες φορές ακούστηκε το «εγώ εντολές εκτελώ» από υπάλληλο σεκιούριτι, με τους εμβρόντητους δημοσιογράφους να χτυπούν την κεντρική είσοδο μέχρι να τους ανοίξουν για να προσεγγίσουν την αίθουσα της συνέντευξης, ενώ ανάλογο σκηνικό στήθηκε και κατά την αποχώρησή τους, με την πόρτα να κλειδώνει και πάλι πίσω τους!

«Βρε λες αυτό να εννοούσε η υπουργός όταν δήλωνε πως κάναμε πράξη τη δέσμευση για ασφάλεια ως προϋπόθεση της Δημοκρατίας;», απορούσε ο δημοσιογράφος.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ