ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα στην υπουργό Παιδείας κατά την προσέλευσή της στην περιφέρεια μέλη φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλώνοντας αντίθετοι στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Οι φοιτητές ζήτησαν να συναντήσουν την υπουργό και να της επιδώσουν υπόμνημα με της θέσεις τους αλλά αρχικά δεν τους επετράπη η είσοδος στην περιφέρεια.

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους η Αν. Χατζηβασίλη, μέλος του συλλόγου φοιτητών ΣΕΥΠ σημείωσε πως οι φοιτητές παλεύουν ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση τονίζοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχισθεί.

«Η υποβάθμιση των πρώην ΤΕΙ με τις λεγόμενες “ανωτατοποιήσεις” των ΤΕΙ, οι τραγικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και στην φοιτητική μέριμνα, η ανησυχία όλων των φοιτητών σε παλιά και νέα τμήματα για το αντίκρισμα του πτυχίου μας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας αύριο συνεχίζεται και από την τωρινή κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΝΔ στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέο νόμο πλαίσιο με στόχο να περικόψει εκ νέου την χρηματοδότηση στις σχολές μας και να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές ως κόστος και ως “πελάτες”. Απορρίπτουμε το νέο νόμο πλαίσιο και παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία μας», κατέληξε η εκπρόσωπος των φοιτητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου και κατόπιν πιέσεων και… διαπραγμάτευσης η υπουργός Παιδείας δέχτηκε 3μελή αντιπροσωπεία των φοιτητών, οι οποίοι της έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους για μη κατάθεση του νόμου πλαισίου, πτυχία με αντίκρισμα, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών, άμεση πρόσληψη και μονιμοποίηση των έκτακτων καθηγητών, όχι στην κατάργηση-καταπάτηση του ασύλου, κατασκευή νέων εστιών, ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, εμβόλιμες εξεταστικές για όλα τα τμήματα κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ