Ο Θ. ΝΑΣΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Το τί συζήτησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα που αφορούν την ελληνική κτηνοτροφία και τον αγροτικό κόσμο γενικότερα αναφέρει αναλυτικά ο γνωστός τυρναβίτης συνδικαλιστής και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Θανάσης Νασίκας με ανάρτησή του την οποία κοινοποίησε και στο paidis.com.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

“Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και αρκετά έχουν ειπωθεί σχετικά με την συνάντηση μου την Παρασκευή 6-12 με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη έχω να σας πω τα εξής.

Είμαι αγρότης και κτηνοτρόφος και ζώ μόνο από το επάγγελμα μου.

Αγωνίζομαι όσο μπορώ ως αγρότης συνδικαλιστής για τα προβλήματα του κλάδου μου και μέσα σε αυτά τα πλαίσια συναντήθηκα με τον κ. Βορίδη όπως έχω συναντηθεί με τον πρώην υπουργό κ. Αραχωβίτη, τον κ. Αποστόλου και όλους σχεδόν τους υπουργούς αγροτικής ανάπτυξης.

Που είναι το κακό?.

Η συνάντηση δεν ήταν καθόλου πολιτική. Συζήτησα με τον κ. Βορίδη τα προβλήματα του κλάδου και μπορώ να σας πω παραδόξως πως ο κύριος υπουργός γνώριζε πολλά περισσότερα από όσα περίμενα για την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ο κύριος υπουργός παραδέχτηκε πως τα πράγματα είναι απελπιστικά δύσκολα και για τους αγρότες και για τους κτηνοτρόφους. Ειδικά στο θέμα τών νοθειών που γίνονται στην παρασκευή και την εμπορία παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων Π.Ο.Π. , μου πρότεινε λύσεις ριζοσπαστικές που εάν εφαρμοστούν αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα μειωθεί σημαντικά.

Το δυσάρεστο είναι πως στο θέμα των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων τα προτεινόμενα μέτρα θέλουν τουλάχιστον ένα χρόνο για να εφαρμοστούν αλλά όπως λέει ο ελληνικός λαός ” κάλιο αργά παρά ποτέ “.

Ο κ. Βορίδης με διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι θα ενταθούν και οι παραβάτες πολύ σύντομα θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το δυσάρεστο είναι πως οι κτηνοτρόφοι δεν θα πάρουν χρήματα από το πρόγραμμα de minimis ( μάλλον αργήσαμε) , εναντιθέση με τους αγρότες και ειδικά τους ροδάκινο παραγωγούς.

Τέλος ο κ. Βορίδης μου είπε και νομίζω πως μπορώ να το ανακοινώσω πως μάλλον χαλαρώνει το εμπάργκο προς την Ρωσία και αυτό όπως καταλαβαίνετε θα έχει θετικές επιπτώσεις για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους. Λυπάμαι που δεν μπορώ να ανακοινώσω περισσότερα , θα το κάνει ο ίδιος ο υπουργός.

Αυτήν είναι η αλήθεια , συνεχίζουμε τον αγώνα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ