ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΚΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

“ΣYZHTAME KAI TPAΓOYΔAME ΓIA TON ΠOΛEMO KAI THN ΠPOΣΦYΓIA” είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο γυμναστήριο του 4ου Λυκείου Λάρισας η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ, ενώ με αφορμή την εκδήλωση παραχωρήθηκε το πρωί του Σαββάτου συνέντευξη τύπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Ελεάνα Χασιώτη, μέλος της ΚΝΕ και ο Παναγιώτης Κοδέλας, γραμματέας ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ σημείωσαν πως πρόκειται για ζητήματα που απασχολούν όλους ενώ επιλέχθηκε η μουσική ως τρόπο έκφρασης «καθώς είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας και διαμορφώνει πρότυπα ειδικά στη νέα γενιά».

«Από παντού ακούμε να συζητάνε για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, ότι θα γίνουν περισσότεροι σε λίγο καιρό. Απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρας μας, ο ελληνικός λαός έχει δείξει την αλληλεγγύη του, διεκδικεί να μπορούν οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, να ζουν σε ανοιχτούς ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας, να έχουν πρόσβαση σε παιδεία και υγεία. Απομονώνουμε τις ρατσιστικές κραυγές  που παρουσιάζουν τους πρόσφυγες σαν εισβολείς κι εγκληματίες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς, αλλά θύματα των πολέμων και της εκμετάλλευσης», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ομιλητές.

Μιλώντας για τον ρόλο και τη στάση των μαθητών απέναντι στον πόλεμο και την προσφυγιά ανέφεραν πως «ως μαθητές έχουμε την επιλογή να σωπάσουμε αλλά και την επιλογή να το αντιπαλέψουμε. Γιατί το ότι είμαστε ανήλικοι δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και  φωνή για να αγωνιστούμε για το δίκιο! Εμείς διαλέγουμε να αγωνιστούμε για το δίκιο, κατανοούμε ότι σήμερα ο πόλεμος γίνεται στη Συρία αλλά βλέπουμε τα σύννεφα πολέμου να πυκνώνουν στην περιοχή μας. Με τον αγώνα μας στοχεύουμε την ρίζα του προβλήματος που είναι το σύστημα που ζούμε».

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος του κόμματος και της ΚΝΕ η ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ προσκαλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Δοκίμιο ιστορίας του ΚΚΕ 1918-1949», την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 20:00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο τριήμερης έκθεσης βιβλίου στο χώρο του Μύλου του Παππά, από τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι τη Δευτέρα από τις 12:30 μέχρι τις 21:30. Την Τρίτη από τις 10:00-21:30 και την Τετάρτη από τις 9:00 μέχρι τις 21:30.

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στη Κομμουνιστική Διεθνή με τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ