Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΑΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ

Ο Μ. Χαρακόπουλος με αφορμή την επίσκεψη της Ν. Κεραμέως στη Λάρισα

«Η πραγματική υπέρβαση της κρίσης στην χώρα θα έλθει με την αναβάθμιση της Παιδείας. Αυτή είναι ο βατήρας για την ανάπτυξη και την πρόοδο που μπορεί να δημιουργήσει την Ελλάδα του μέλλοντος που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας της επίσημης επίσκεψης

της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως σε σχολικές μονάδες της Λάρισας και τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο και στελέχη της παράταξης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε ότι «δυστυχώς, τα επισωρευμένα προβλήματα πολλών δεκαετιών έγιναν κυριολεκτικά εκρηκτικά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και η παιδεία κατέστη ο μεγάλος ασθενής. Στο πεδίο της εκπαίδευσης εκδηλώθηκαν και εφαρμόστηκαν όλες οι βασικές ιδεοληψίες της άκρας αριστεράς, όπως η ισότητα προς τα κάτω, η απέχθεια προς την αριστεία και την ευγενή άμιλλα, η επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας. Ταυτόχρονα, απαράδεκτες παρεμβάσεις σημειώθηκαν σε ζητήματα εθνικής ταυτότητας και συλλογικής μνήμης, όπως η απάλειψη από τη διδακτέα ύλη της ιστορίας της γενοκτονίας των Ποντίων ή του Επιτάφιου του Περικλέους, αλλά και στα βιβλία των Θρησκευτικών σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, που πρέπει επιτέλους να αντικατασταθούν, όπως έχει αποφασίσει το ΣτΕ.

Όσοι είναι γονείς με παιδιά στα σχολεία γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί. Αυτή η παρακμιακή πορεία πρέπει να σταματήσει. Οι πολίτες με την ψήφο τους αξίωσαν να δώσουμε στην εκπαίδευση μια νέα πνοή. Να ξαναγίνουν τα Πανεπιστήμια χώροι γνώσης και ελευθερίας, και όχι πεδία άσκησης περιθωριακών επαναστατών ή δράσης κάθε είδους παραβατικών.

Η ΝΔ ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτήν την σχεδόν καθολική απαίτηση της κοινωνίας, καταργώντας το άσυλο της ανομίας, δημιουργώντας προϋποθέσεις τα Πανεπιστήμια να επανέλθουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, καθηγητές και φοιτητές. Είναι πολλά βέβαια αυτά που πρέπει να γίνουν, τα οποία η υπουργός Παιδείας ανέλυσε διεξοδικά και ήδη αρκετά εξ αυτών έχουν δρομολογηθεί. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι οι υπουργοί δεν μένουν κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους των γραφείων τους, αλλά αφουγκράζονται την κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση ο πήχης έχει μπει ψηλά και δεν έχουμε δικαίωμα να περάσουμε από κάτω».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ