ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, στα πλαίσια των δράσεών της για την προώθηση της Ανακύκλωσης στο Δήμο,  έστησε το  ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης στο κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). 580 παιδιά των δημοτικών σχολείων

Γλαύκης, Νίκαιας, Ομορφοχωρίου, Πλατυκάμπου και Χάλκης διασκέδασαν, έπαιξαν δημιουργικά και διαδραστικά παιχνίδια, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση των συσκευασιών και την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες, bowling και ψάρεψαν… σκουπίδια! Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να μάθουν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες απόλαυσαν το παιχνίδι και την παραμονή τους στο χώρο του Λούνα Παρκ ενώ η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας  είχε φροντίσει να χορηγηθούν σε όλα τα παιδιά τσάντες ανακύκλωσης  με αποτυπωμένο το σύνθημα «Συμμετέχω, Ανακυκλώνω…Κερδίζω Ζωή», γεμάτες δώρα και υλικό σχετικό με την ανακύκλωση. Η μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία έγινε δωρεάν.

Σχετικά με την εκδήλωση και τα οφέλη της ανακύκλωσης η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Κιλελέρ τα οποία συμμετείχαν  στη γιορτή που διοργανώσαμε, το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»,  είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουμε ανακυκλώνοντας υλικά.

Η Ανακύκλωση είναι η διαδικασία αξιοποίησης υλικών, τα οποία μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες για να φτιαχτούν νέα υλικά. Άρα με τον τρόπο αυτό μπαίνουν ξανά στο κύκλο παραγωγής.

Τα παιδιά κατανόησαν ότι μπορούμε να ανακυκλώσουμε όλες τις συσκευασίες που έχουν το σήμα της Ανακύκλωσης πάνω στη συσκευασία τους. Πρόκειται για καθημερινά πράγματα που χρησιμοποιεί κάθε οικογένεια όπως για παράδειγμα κουτάκια από  αναψυκτικά ή κονσέρβες, πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες από γυαλί και από χαρτί κ.ά.

Η ανακύκλωση ίσως είναι η πιο σημαντική δράση για τη σωτηρία του πλανήτη. Πρέπει τα νέα παιδιά να την εντάξουν στην καθημερινότητα τους ως μια συνήθεια με θετικά οφέλη για ζωή τους και εμείς οφείλουμε να τους μυήσουμε στο νόημα της ανακύκλωσης και να βοηθήσουμε αυτή τους την προσπάθεια.

Γιατί όλοι μας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για την οικολογική μας ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος. Βοηθάει στη μείωση των αποβλήτων αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών. Ενισχύει την οικονομία μας και μειώνει το κόστος παραγωγής συμβάλλοντας στην οικονομική ευημερία. Με μηδενικό κόστος κάνουμε όλοι μας ένα τεράστιο βήμα για τη θωράκιση του πλανήτη. Αναπτύσσουμε οικολογική συνείδηση πρώτα απ’ όλα σε μας και στη συνέχεια στα παιδιά μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ