ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΙΡΕΤΟΥ…

Την ενέργεια κάποιων να αφήσουν εκτός του προγράμματος της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μία συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων καυτηριάζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης με ανάρτησή του στο fb, ευχόμενος να κάνουν λάθος αυτοί που υποστηρίζουν ότι επικράτησαν διχαστικές λογικές στην κατάρτιση του προγράμματος.

Δυστυχώς όμως την ίδια ώρα σε δημόσια συζήτηση σε ομάδα εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο αιρετός της ΔΑΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άκρως διχαστικές αναρτήσεις υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην επισκεφθεί η υπουργός το δήμαρχο.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Δεληγιάννης αναφέρει:

“Εύχομαι να κάνει λάθος…
Η πόλη μας υποδέχτηκε σήμερα την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως. Η Υπουργός επισκέφτηκε σχολεία, μίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, υπηρεσιακά και κομματικά στελέχη, επιτροπές, με τους σημαντικούς φορείς της πόλης. Όλους, εκτός από έναν. Το Δήμαρχο της πόλης.
Μιας πόλης που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης φορείς και εκπαιδευτική κοινότητα έμαθαν να συνεργάζονται για να βρουν από κοινού λύσεις. Μιας πόλης που πρώτη στη χώρα εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO των πόλεων που μαθαίνουν. Που βραβεύτηκε το 2017 για τις καλές πρακτικές της στη διά βίου μάθηση. Που μόλις τον Οκτώβριο η UNESCO την ανακήρυξε παγκόσμια συντονίστρια για τη σχέση ενεργού πολίτη και εκπαίδευσης
Το Δήμαρχο αυτής της πόλης, όποιοι οργάνωσαν το πρόγραμμα της Υπουργού Παιδείας, δεν θεώρησαν καλό να τον συναντήσει. Δεν το θεώρησαν χρήσιμο ούτε για την Υπουργό, ούτε για την πόλη. Κάποιοι φίλοι αναρωτήθηκαν. Σχολίασαν πως ίσως να έγινε λάθος. Ένας παλιός δάσκαλος μίλησε απλά για κάποιους που έμειναν στις διχαστικές λογικές της δεκαετίας του ΄60. Εύχομαι να κάνει λάθος. Το εύχομαι. Ολόψυχα”.

Οι απαράδεκτες διχαστικές αναρτήσεις του αιρετού

Στον αντίποδα είχαμε τις αναρτήσεις του αιρετού της ΔΑΚΕ Γιώργου Νάστου ο οποίος απαντώντας σε συνομιλητή του που αναρωτήθηκε γιατί δεν πήγε η υπουργός στο δήμαρχο ανέφερε:

“Η υπουργός είναι σοβαρή γυναίκα και πολιτικός…άκου “πόλη που μαθαίνει” Του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δημιουργίες! Να πλύνουν κανέναν κάδο θέλουμε. Να καθαρίσουν τα μπάζα εκεί απέναντι από το πρώην ΤΕΙ…Τα άλλα να τα αφήσει σε φορείς που είναι και η δουλειά τους”.

Και δυστυχώς δεν σταμάτησε εκεί συνεχίζοντας ανέφερε απαντώντας στον συνομιλητή του:

“Τι να πω; Φαίνεται η προτίμησή σου. Δεκτή μα άκαιρη! Άλλαξαν τα πράγματα ευτυχώς δεν κυβερνά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α!!! Λυπάμαι μα η πόλη δεν έχει τον δήμαρχο που της αξίζει”.

Και βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα έκλεισε λέγοντας:

“…όπως βλέπεις δημοκρατικά γίνεται διάλογος και ο κάθε ένας βλέπει και κρίνει. Καληνύχτα. Άκου ” πόλη που μαθαίνει”! Τα χρήματα στους Λαρισαίους και στην ουσία της πόλης κι όχι σε ταξιδάκια αναψυχής!!!”

Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. Νάστο ότι και τον δήμαρχο τον εξέλεξαν πρόσφατα οι πολίτες και καλά θα κάνει να σέβεται την επιλογή των δημοτών.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ