ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΟΓΟ

ΓΡΑΦΕΙ Η Σταυρούλα Κουτέ, μέλος της ΕΛΜΕ Λάρισας

Η επιχείρηση αλλαγής του καταστατικού της ΕΛΜΕ Λάρισας είχε όλα εκείνα τα στοιχεία ,όπου ταυτίζονται πλήρως οι προθέσεις με τις διαδικασίες. Αυτό που επιχείρησαν με πραξικοπηματικό και ετσιθελικό τρόπο, να αποδυναμώσουν το συνδικάτο , απέτυχε παταγωδώς. Ξεγυμνώθηκαν ως προς τις προθέσεις τους στη συνέλευση της ΕΛΜΕ.

Επιχείρησαν με διαδικασίες fast truck να ολοκληρώσουν το πραξικόπημα.

Αφαίρεσαν το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ  δικαίωμα των συναδέλφων να θέσουν ακόμη και διαδικαστικά ζητήματα !!!

Αναγκάστηκαν  άρον άρον  να λήξουν τη συνέλευση .

Η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων και των απόψεων είναι το οξυγόνο και η κινητήριος δύναμη των συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών.

Όσοι την πιστεύουν οφείλουν να τη σέβονται.

Παραθέτω λοιπόν τις απόψεις μου και τα επιχειρήματα μου δημοσιεύοντας τα , αφού ο πρόεδρος της συνέλευσης έκρινε ότι δεν έχουμε δικαίωμα λόγου

Το ΔΣ συνάδελφοι είναι απλά ο εκπρόσωπος του κλάδου.

ΚΥΡΙΑΡΧΟ  όργανο είναι και πρέπει να παραμείνει η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών του συνδικάτου.

Οι υπέρμαχοι της άποψης για διετή θητεία ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αφαιρούν στην πράξη τη δυνατότητα των μελών να ρυθμίζουν και να δρομολογούν την πορεία του συνδικάτου.

Θέλουν ένα ΔΣ ξεκομμένο από τη βάση , από τα μέλη του , ένα ΔΣ που θα εκπροσωπεί ουσιαστικά τη θέληση μόνον των μελών ή καλύτερα της εκάστοτε πλειοψηφίας.

Η μόνη γενική συνέλευση που έχει κάποια στοιχειώδη συμμετοχή είναι η εκλογοαπολογιστική .

Αν αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια, η όποια κριτική των μελών στο απερχόμενο ΔΣ θα είναι για το θεαθήναι.

Το αντίθετο μάλιστα θα πρέπει να προωθήσουμε.

Τα μέλη του ΔΣ όχι μόνον να απολογούνται σε πιο τακτά διαστήματα για τη δράση τους και ΚΥΡΙΩΣ για τη ΣΤΑΣΗ τους, αλλά να έχει τη δυνατότητα η Γενική Συνέλευση να ανακαλεί όποια μέλη του ΔΣ παραβιάζουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων.

Έχουμε πολλά παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν όπου μέλη του ΔΣ , όπου μέλη του ΔΣ ήταν απεργοσπάστες ( και δεν είχαν ίχνος ντροπής να παραιτηθούν , αλλά και μέλη του ΔΣ που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ υλοποίησαν την αξιολόγηση γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα αποφάσεις της ΟΛΜΕ.

Είναι …….οι ίδιοι …….που καμώνονται ότι θέλουν τάχα να εναρμονιστούν με τις διαδικασίες της ΟΛΜΕ και …..να προχωρήσουν την ….υπόθεση του κλάδου.

Εκπροσώπηση χωρίς έλεγχο και κριτική θέλουν , εκπροσώπηση για το θεαθήναι ,για τις δημόσιες σχέσεις , για τον εμπλουτισμό του φακέλου τους ενόψει της μελλοντικής αναρρίχησης σε διοικητικές θέσεις.

Η μετέπειτα πορεία των εκπροσώπων που από συνδικαλιστές γίνονται Προϊστάμενοι είναι ο μονόδρομος , το deal και το goal των περισσότερων κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Ρίξτε μια ματιά στα συνδικάτα που κάνουν εκλογές ανά διετία και ….τριετία κάποια.

Αν  βρείτε μία , έστω μία ενδιάμεση συνέλευση να μας το κοινοποιήσετε και σε μας !!!

Οι υπέρμαχοι της διετούς θητείας διαπράττουν, όμως ένα πιο βαρύ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ έγκλημα .

Αφαιρούν το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από το πιο ευάλωτο κομμάτι του κλάδου, τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές.

Γιατί πολύ απλά τη χρονιά που δεν θα έχει εκλογές οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές δεν θα μπορούν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα , αυτό που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Ακόμη και οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές που θεωρητικά θα μπορούν να ψηφίσουν τη χρονιά που θα έχει εκλογές και θα είναι στη Λάρισα στην πράξη δεν θα το κάνουν , γιατί η διπλάσια συνδρομή  ( για τα δυο χρόνια ) που θα απαιτεί το ΔΣ, θα κάνει απαγορευτικό για οικονομικούς λόγους αυτό το δικαίωμα.

Το ξέρουν και έχουν το θράσος να το προτείνουν, γιατί απλά δεν θέλουν να έχει το συνδικάτο αυτόν τον προσανατολισμό.

Έχουμε να δούμε  μόνιμους διορισμούς εδώ και δέκα χρόνια περίπου , οι συνάδελφοι με ελαστικές σχέσεις έγιναν η μαύρη εργασιακή εικόνα και κάποιοι δεν τους θέλουν ούτε στο συνδικάτο.

Είναι οι ίδιες οι δυνάμεις που αρνούνταν παλιότερα το δικαίωμα ψήφου στους ωρομίσθιους , είναι οι ίδιες  δυνάμεις που στην  κάλπη των βουλευτικών εκλογών στηρίζουν αυτό το έγκλημα και στοιχίζονται στην ίδια γραμμή υποταγής και στο συνδικάτο.

Θέλουμε συνδικάτο των μελών ,της άμεσης δημοκρατίας

ή εκπροσώπηση και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου και κριτικής;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ