Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΓΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τα αντανακλαστικά φιλόζωων αλλά και των αρχών ενεργοποιήθηκαν στη Λάρισα, όταν ένα τρισχαριτωμένο γατάκι βρέθηκε εγκλωβισμένο στη μηχανή αυτοκινήτου, επί της οδού Μανδηλαρά, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να προστατευθεί από το κρύο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπροέδρου του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» Ιωάννας Πολυχρονίδη, που κινητοποιώντας τις αρχές έδωσε τέλος στην περιπέτεια του πανέμορφου τετράποδου.

Επιτόπου έσπευσε η ΠΥΛ που με… μαεστρία και «χειρουργικές» κινήσεις κατάφερε να απεγκλωβίσει το γατάκι, ενώ τα μέλη του «Ελεύθερου» ευχαριστούν για τη συνδρομή της την Τροχαία, όπως και τον ιδιοκτήτη του οχήματος που με υπομονή ανέμενε την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Το περίπου 2,5 μηνών γατάκι ανέλαβε ο «Ελεύθερος» και είναι σε πρόγραμμα υιοθεσίας, ενώ όπως επισημαίνεται με αφορμή το περιστατικό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να ελέγχουν τα οχήματά τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ζωάκια «κουρνιάζουν» σε απίθανα σημεία των αυτοκινήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κρύο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ