Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Για ΕΛΜΕ αγωνιστική και τους εκπαιδευτικούς πρωταγωνιστές
Δεν υποχωρούμε! Δεν συναινούμε! Αγωνιζόμαστε!
Υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο

Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ –ΟΟΣΑ
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εντείνει την επίθεσή της!

Η κυβέρνηση της ΝΔ  έρχεται να ολοκληρώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε.-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ-ΣΕΒ που υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ενσωματώνονται  στα σύμφωνα σταθερότητας, τα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα. Έτσι, σχεδιάζει να  ιδιωτικοποιήσει τα πάντα (νερό, ενέργεια, μνημεία, αεροδρόμια). Στηρίζει τις επιχειρήσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό (Σκουριές, Άγραφα, Φυλή, Ελληνικό, Πειραιά, κλπ). Με το «Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» καταργεί το δικαίωμα της απεργίας με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα, όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία και «απελευθερώνει» τις απολύσεις. Ετοιμάζει νέο χτύπημα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και προωθεί την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Καταθέτει νέο  αντιλαϊκό προϋπολογισμό με επιβαρύνσεις στους μισθωτούς, μειώνει τις δαπάνες για παιδεία και υγεία, αλλά  και για τις συντάξεις και προσθέτει άλλα 760 εκατομμύρια  νέους φόρους. Συγχρόνως  μειώνει κατά 4% τη φορολογία στους επιχειρηματίες από 28% στο 24% και από το 2020 στο 20%, καθώς και από 10% στο 5% στα κέρδη από μερίσματα.

Εντείνεται ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας στο σκηνικό πολεμικής ανάφλεξης

Με την πολιτική ταύτισης που ακολουθεί η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την Τουρκική εισβολή στη Συρία ενάντια στον πολύπαθο κουρδικό και συριακό λαό, τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται, την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα μας. Κυβέρνηση βίας και καταστολής

Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ επιφέρει την όξυνση του αυταρχισμού και της κρατικής  καταστολής. Η κατάργηση του ασύλου, η αστυνομική επέμβαση πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων μέσα στη ΑΣΟΕΕ, οι βιαιότητες και οι διωγμοί απέναντι στους αγωνιζόμενους φοιτητές, οι συλλήψεις και διώξεις στοχεύουν στην υποταγή και την τρομοκράτηση του οργανωμένου κινήματος, του λαού και της νεολαίας.

Το Δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί μπροστά σε νέο γύρο αντιεκπαιδευτικών μέτρων

Η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας συνεχίζεται. Για μια ακόμη χρονιά δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός, οι χιλιάδες χαμένες ώρες συνεχίζονται. Ο νόμος έκτρωμα, το προσοντολόγιο, με την κατάταξη των πινάκων φέρνει απολύσεις και η τροπολογία για τις οργανικές δημιουργεί νέες ανισότητες στις ειδικότητες, χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες στην Ειδική Αγωγή.

  • Προωθεί την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση φέρνει νέο νόμο για σύνδεσή της με το μισθό.
  • Νέες αλλαγές στο Λύκειο, εθνικό απολυτήριο, εξετάσεις σε όλες τις τάξεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ, τράπεζα θεμάτων, βάση του 10, κλπ.
  • Η υπoχρηματοδότηση στην εκπαίδευση συνεχίζεται, με τη συνολική μείωση να φτάνει στο 26,6% από το 2009. Με χιλιάδες παιδιά προσφύγων μένουν εκτός του δημόσιου σχολείου γιατί δεν προωθούνται τα ανάλογα μέτρα (αναπληρωτές, τάξεις υποδοχής, κατάργηση ΑΜΚΑ, μεταφορά, κ.ά.).
  • Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών συνεχίζεται, με τις μειώσεις στους μισθούς να έχουν φτάσει από 30% έως 40%. Με τα ιδεολογήματα της δήθεν αριστείας, τη βαθιά συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης (κατάργηση νεότερης Ιστορίας στη Γ΄ Γυμνασίου), ενώ η υπουργός «ξέχασε» στο μήνυμα της για το  ΟΧΙ ότι το 40 ο λαός μας πολέμησε ενάντια στο φασισμό.  Με την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων προωθείται ένα καθεστώς πλήρους ιδιωτικοποίησης.

Ο κατήφορος της ΟΛΜΕ δεν έχει τέλος!

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) δεν ενημερώνει, δεν οργανώνει, ούτε καταθέτει σχέδιο αγώνα στις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί γιατί ανοιχτά πλέον στηρίζουν τα μνημονιακά κόμματα και τις κυβερνήσεις. Για πρώτη φορά απροκάλυπτα προωθούν τους στόχους του ΟΟΣΑ, όπως είναι η εφαρμογή της αξιολόγησης. Τίποτα πλέον δεν μπορεί να περιμένει ο κλάδος από τις κυβερνητικές παρατάξεις και την ηγετική ομάδα της ΟΛΜΕ.

Είναι υπόθεση όλων των καθηγητών η ΕΛΜΕ  Λάρισας να ξαναβρεί την  αγωνιστική της πορεία

Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί εάν η ΕΛΜΕ θα επανέλθει στην αγωνιστική της πορεία και θα αντιπαρατεθεί με την σκληρή επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ή θα συνεχίσει να είναι δέσμια των δυνάμεων του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού που έχουν οδηγήσει την ΕΛΜΕ στο τέλμα και στην αδράνεια.

Να αλλάξουμε το τοπίο στην ΕΛΜΕ

Μπροστά στα επερχόμενα νέα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα (προϋπολογισμός – αντιασφαλιστικός νόμος – αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο – οργανικές θέσεις και διορισμοί) οι εργαζόμενοι μπορούν να επανέλθουν αγωνιστικά στο προσκήνιο.

Αιτήματα – διεκδικήσεις

Ø Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Να καταργηθεί τώρα το “Προσοντολόγιο”!

Ø Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Άμεση καταβολή του καταργημένου ΜΚ.

Ø Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ø ΟΧΙ στην αξιολόγηση Σχολείων & Εκπαιδευτικών! Απεργία – αποχή. Δημοκρατία και Παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία.

Ø Όχι στο Νέο Λύκειο των κανόνων της αγοράς και των εξεταστικών φραγμών. Όχι στα ΕΠΑΛ της υποβαθμισμένης εκπαίδευσης, της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης.

Ø Επαναφορά ωραρίου. 20  μαθητές/τμήμα, 15/ομάδες προσανατολισμού, 10/εργαστήρια.

Ø Όλα τα παιδιά στο σχολείο μέχρι τα 18 τους χρόνια, να μορφώνονται ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, χρώμα, θρήσκευμα και εθνικότητα! Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

ØΑγωνιζόμαστε για το ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς.

ØΑνατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και όλων των μνημονίων.

Ø Παλεύουμε για την αποχώρηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Αλληλεγγύη-ειρήνη με όλους τους λαούς.

 «Να είμαστε έτοιμοι κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα!» (Γ. Ρίτσος)

 Ενισχύουμε  – ψηφίζουμε

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

  • Για να αλλάξει το τοπίο στην ΕΛΜΕ και να επανέλθει η αγωνιστική της πορεία!
  • Για να δυναμώσει ο δρόμος του αγώνα!
  • Για ένα δημόσιο σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΓΙΑ Δ.Σ

Αποστόλου Αντώνης

Διβράμης  Ανδρέας

Θεοχάρη  Ιωάννα

Καζαντζής  Κωνσταντίνος

Καλαιντζίδου  Σοφία

Καλογήρου  Βάσω

Καράνης  Γιώργος

Κοντελές  Δημήτρης

Κριτσινιώτης  Θανάσης

Λιάπη  Ελισάβετ

Μήτσιου  Αγγελική

Μιχαλάκης  Κωνσταντίνος

Ντάκος  Ιωάννης

Ντριγκόγιας  Χρήστος

Παπαδόπουλος Δημήτρης

Παπαϊωάννου  Άννα

Πολυμερίδου  Μαρία

Ρεμπάπης  Παναγιώτης

Σακαντάμη  Στέλλα

Σπυροπούλου  Ευαγγελία

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Ε.Ε

Γιαννακοπούλου  Ιωάννα

Μπίκα  Δήμητρα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Αποστόλου  Αντώνης

Γιαννακοπούλου  Ιωάννα

Διβράμης  Ανδρέας

Θεοχάρη  Ιωάννα

Καζαντζής  Κωνσταντίνος

Καλαϊντζίδου  Σοφία

Καλογήρου  Βάσω

Καράνης  Γιώργος

Κοντελές   Δημήτρης

Κριτσινιώτης  Θανάσης

Λιάπη  Ελισάβετ

Μήτσιου  Αγγελική

Μιχαλάκης Κωνσταντίνος

Μπίκα  Δήμητρα

Ντάκος  Ιωάννης

Ντριγκόγιας  Χρήστος

Παπαδόπουλος  Δημήτρης

Παπαϊωάννου  Άννα

Πολυμερίδου Μαρία

Ρεμπάπης Παναγιώτης

Σακαντάμη Στέλλα

Σπυροπούλου Ευαγγελία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ