ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

Η ομιλία του Χρ. Κέλλα στη Βουλή

«Στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και την προώθηση του εξαγωγικού προσανατολισμού των αγροτικών προϊόντων, καθώς και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πόρων της ΚΑΠ.

Σημαντικό μέρος των πιστώσεων θα διατεθεί για τη χορήγηση ενισχύσεων στους αγρότες μέσω ΠΣΕΑ και άλλων προγραμμάτων, τη χρηματοδότηση φορέων και την κάλυψη του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων.

Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ, ύψους 800 εκ. ευρώ, θα υλοποιηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2020, προσθέτοντας:

«Ως Βουλευτής Λάρισας και εκπρόσωπος του Θεσσαλικού κάμπου και της αγροτιάς, κύριοι Υπουργοί, θα ήθελα να επισημάνω, και σε εσάς και, κυρίως, στους Υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι οφείλουμε να δρομολογήσουμε άμεσα την ολοκλήρωση του Φράγματος της Συκιάς και τη σήραγγα μεταφοράς νερού του ταμιευτήρα του.

Η Πολιτική βούληση είναι δεδομένη. Επειδή, όμως, το έργο αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώνεται μεθαύριο, και επειδή πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, για τη διασφάλιση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας και του Λαρισινού Κάμπου, σας καλώ να μην επιτρέψουμε την ερημοποίηση και να ενσκήψουμε στο ζήτημα με ταχύτητα και υπευθυνότητα.

Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, επισημαίνοντας:

«Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, που είναι η βάση του έθνους μας, με την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ ανά τέκνο, τη χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων άνω των 1.929 κυβικών και την υπαγωγή των βρεφικών ειδών στον συντελεστή ΦΠΑ 13%. Σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Πατρίδας μας».

Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., αφού ανέφερε ότι «η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της», με «το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου να μειώνεται σε 1.5% έναντι 3.9% που ήταν τον περασμένο Μάρτιο», τη «διαμόρφωση αρνητικού επιτοκίου στις δημοπρασίες τρίμηνων εντόκων γραμματίων Οκτωβρίου – Νοεμβρίου», την «αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Standard & Poors και την έρευνα του ΙΟΒΕ, όπου ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ξεπέρασε εκείνον της Ευρωζώνης», επεσήμανε:

«Με τον προϋπολογισμό του 2020 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2.8%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα υπολογίζεται στο 3,58% του ΑΕΠ, αυξημένο έναντι του στόχου της Ενισχυμένης Εποπτείας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κέλλας, αφού αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων και στον χαμηλό συντελεστή 10% για τα συνεταιριστικά σχήματα, σημείωσε:

«Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι, πάνω από όλα, ένας πατριωτικός προϋπολογισμός. Γι’ αυτό και τον υπερψηφίζουμε διασφαλίζοντας την πορεία της χώρας στη νέα εποχή ανάπτυξης, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Στη νέα εποχή της Νέας Δημοκρατίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ