ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ

Συνέντευξη Τύπου από το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. τον πρόεδρος της δήμαρχο Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκη και τον οικοδεσπότη δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη παραχωρήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Λάρισα με αφορμή την 30ή τακτική ΓΣ των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), που εκπροσωπεί 120 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας,

που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 9.30 π.μ., με την οργανωτική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας.

Η συνέλευση πραγματοποιείται στη Λάρισα με τη συμμετοχή 300 περίπου εκπρόσωπων από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μετά από πρόταση-πρόσκληση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, αντιπροέδρου της Ένωσης, ενώ στο πλαίσιό της θα εκλεγεί το νέο ΔΣ και τη νέα Ε.Ε. της Ένωσης για την επόμενη τετραετία.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική η συγκυρία η οποία μας συγκινεί, διότι πριν 30 χρόνια και συγκεκριμένα το 1989 η Λάρισα είχε υποδεχθεί ξανά αυτή τη Γενική Συνέλευση , όταν τότε ένας φωτισμένος δήμαρχος ο Αρ. Λαμπρούλης, είχε πάρει την πρωτοβουλία  για αυτή την συνεργασία των ΔΕΥΑ όλης της χώρας διεκδικώντας το αύριό τους» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, με τον πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Μαρινάκη να περιγράφει τις ΔΕΥΑ «ως ένα δυναμικό εργαλείο  που υπηρετεί τα δημόσια αγαθά, όπως το νερό και το περιβάλλον».

Εστιάζοντας στο τεράστιο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος ο κ. Μαρινάκης κάλεσε σε συντονισμό όλων των δυνάμεων της Τ.Α, ενώ αναφερόμενος στο «καυτό» θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού υπογράμμισε πως «όπου επιχειρήθηκε στην Ευρώπη το εγχείρημα απέτυχε και επέστρεψαν στη δημόσια διαχείριση».

«Οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα προστατευμένοι και σε συνεργασία με τη διοίκηση πετύχαμε πράγματα που κατοχυρώνουν την θεσμική τους θέση», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, που στάθηκε και στον «Φιλόδημο», τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα μεγάλο εργαλείο που δίνει πνοή στις τοπικές κοινωνίες και θέλουμε να το κρατήσουμε ενεργό».

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιείται κοινή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ένωσης (Οικονομικής, Τεχνικής, ΕΣΠΑ και Περιβάλλοντος) στην οποία θα πάρουν μέρος, κυρίως, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και θα συζητηθούν θέματα που συνδέονται με τη λειτουργία και τα έργα των Δ.Ε.Υ.Α., όπως ενεργειακά ζητήματα και ζητήματα κοστολόγησης-τιμολόγησης του νερού.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., ενώ ο αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το επόμενο διάστημα δίνοντας έμφαση στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α., για να ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ