Ο ΔΣΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑ

Το ψήφισμα που ενέκρινε το δ.σ. στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση

Η πρωτοφανής, αήθης και προσβλητική επίθεση του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Σεβαστίδη προς το δικηγορικό σώμα , με την αμφισβήτηση και υποβάθμιση του έργου μας ως αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αποτελεί θεσμικό ατόπημα, με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕ είναι ο συνδικαλιστικά προϊστάμενος των δικαστών .

Ο δικηγόρος με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτελεί τα καθήκοντα που η Πολιτεία του αναθέτει, τόσο στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις εκλογές των σωματείων. Η απαξίωση του δικηγορικού σώματος δια στόματος του Προέδρου της ΕΔΕ, βρίσκει αντίθετους όλους τους δικηγόρους , οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Σε μια εποχή που η Δικαιοσύνη δοκιμάζεται και απαιτείται η αγαστή συνεργασία των συλλειτουργών της προς όφελος της ίδιας της Δικαιοσύνης αλλά και της Κοινωνίας , οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕ κατά του Προέδρου της Ολομέλειας που εκφράζει το σύνολο των δικηγόρων , δυναμιτίζουν το πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας που το δικηγορικό σώμα διαχρονικά επιδιώκει.

Το Δ.Σ. του ΔΣΛ ομόφωνα καταδικάζει τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕ και ζητεί την ανάκληση αυτών, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Καλούμε τη Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να τοποθετηθεί δημόσια  σχετικά με το αν υιοθετεί τις  απόψεις, θέσεις και  το ύφος των δηλώσεων του Προέδρου της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ