ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

«Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης μας που καλούμαστε να υπερψηφίσουμε, έχει ένα ειδικό βάρος: Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά την καταστροφική δεκαετία της ελληνικής κρίσης και σηματοδοτεί τη δυνατότητα της χώρας να πραγματοποιήσει την απαιτούμενη υπέρβαση. Είναι το εργαλείο για να κάνει η Ελλάδα το βήμα στο μέλλον.

Ένας προϋπολογισμός που τονώνει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία  στα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Ένας προϋπολογισμός ευκαιριών που δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές και αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι εν τέλει ένας προϋπολογισμός που αποτυπώνει σε αριθμούς το όραμα μας».

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, επί της συζητήσεως για τον προϋπολογισμό η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου, καλώντας τους βουλευτές να τον υπερψηφίσουν.

«Αυτό είναι και το ιδιαίτερο στοιχείο του φετινού προϋπολογισμού. Ότι αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, γεννά ελπίδα για το αύριο. Δεν είναι νούμερα και δυσνόητες έννοιες. Είναι η καθημερινότητα μας όπως τη ζούμε. Ο φετινός προϋπολογισμός είναι διαφορετικός, είναι η αποτύπωση των ρυθμίσεων που έχουμε ήδη νομοθετήσει. Είναι ένας προϋπολογισμός που πριν καν ψηφιστεί έχει δείξει τα σημάδια του στην καθημερινότητα των Ελλήνων», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπίζιου.

«Με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό η κυβέρνηση έχει άμεσο στόχο να  καλύψει το δημοσιονομικό κενό το οποίο κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές τα επόμενα χρόνια. Γιατί αυτή είναι η βάση μιας πραγματικής ανάπτυξης για την οικονομία και τη χώρα. Αυτά τα μέτρα δίνουν ελπίδα και ανάσα σε κάθε νέα γυναίκα και μέλλουσα μητέρα που θέλει να εργαστεί αλλά ταυτόχρονα να κάνει και οικογένεια. Δίνει αισιοδοξία σε κάθε άνθρωπο», τόνισε η Λαρισαία πολιτικός, σημειώνοντας πως «οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, οι γενναίες φοροελαφρύνσεις, τα νομοσχέδια των αρμόδιων υπουργείων με τα οποία προχωρούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον στους επενδυτές, οι οποίοι αρχίζουν να βλέπουν τη χώρα μας ως μια ευκαιρία τοποθέτησης των κεφαλαίων τους. Περισσότεροι άνθρωποι προβλέπεται πως θα επιστρέψουν και πάλι στο στίβο της εργασίας, ενώ σε συνδυασμό με τις φοροελαφρύνσεις θα τονωθεί περαιτέρω το οικονομικό κλίμα που διαχέεται πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία σε ολόκληρη τη χώρα».

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε η Λαρισαία βουλευτής στον προϋπολογισμό και στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Με την διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα Κ.Α.Π, με το νέο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, με τη μείωση της φορολογίας στο 10% για όλες τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα και την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων στα αγροτικά προϊόντα με εντατικοποίηση των ελέγχων, επιτυγχάνεται ένα πραγματικό «αναπτυξιακό σοκ» που θα δώσει νέα προοπτική στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Είμαστε δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, τον μαχητή της ελληνικής γης, τον άνθρωπο που «ματώνει» καθημερινά, προσδίδοντας στην ελληνική οικονομία μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Είμαστε δίπλα στους νέους ανθρώπους που θέλουν να ζωγραφίσουν το μέλλον τους στην Ελλάδα με χρώματα αισιοδοξίας, ελπίδας και πίστης.

Είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που πληγώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και τώρα ήρθε η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές τους.

Είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που δεν ανέχονται την χώρα μας να είναι μια χώρα «παρίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό τον λόγο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλώ να υπερψηφίσετε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης μας:

Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη πως η Ελλάδα είναι εδώ, πως οι Έλληνες είμαστε εδώ!», κατέληξε στην ομιλία της η κ. Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ