Γ. ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗΣ: ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ 2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ

Τι λέει για την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσει μετά τις αναφορές που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί Δ. Γεωργούσης και Δ. Διονυσίου κατά του διευθυντή Β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας Ι. Καψάλη για τις τιμωρίες που τους επέβαλε, στις οποίες είχε αναφερθεί πρώτο το paidis.com στις 3 Οκτωβρίου 2019, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Γιώργος Δοδοντσάκης, ύστερα από σχετική ερώτηση που του έγινε από τη σελίδα.

Ο κ. Δοδοντσάκης αρκέστηκε να χαρακτηρίσει σοβαρές τις αναφορές επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα τις παραπέμψει σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οι αναφορές κριθούν βάσιμες τότε οι επιλογές είναι δύο:

‘Η να του επιβληθεί τιμωρία από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης αν δεν πείσει με την απολογία του, ή να παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

ΑΓΩΓΗ

Εν τω μεταξύ με αφορμή αγωγή που κατέθεσε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς κ. Ντίτορας σε βάρος του ζητώντας το ποσό των 100.000 €, με αφορμή επιστολή που δημοσιεύθηκε το 2017 και αφορούσε κριτική για τον τρόπο επιλογής των συντονιστών, ο κ. Δοδοντσάκης σημείωσε ότι η επιστολή δεν είχε ως σκοπό να θίξει τον κ. Ντίτορα, όπως άλλωστε επισημαίνεται και σε κάποιο σημείο της, αλλά να αναδείξει λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία επιλογής.

Την ίδια ώρα άτομα που γνωρίζουν τον κ. Δοδοντσάκη εξέφραζαν απορίες για το γεγονός ότι η αγωγή κατατέθηκε μετά από 2,5 χρόνια, ενώ σημείωναν ότι μέσω της αγωγής αναδεικνύονται και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που είναι αδιανόητο να δημοσιοποιούνται.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ