ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τις εγκαταστάσεις του ΜΠΡΕΖΑΣ ΣΕΦ και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου  επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β τάξης του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο παραγωγής της εταιρίας ΣΕΦ. κ. Κωνσταντίνο Μπαζούκη για όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο που αποθηκεύονται, προωθούνται και διακινούνται τα προϊόντα. Ενημερώθηκαν επίσης για την οργάνωση και δικτύωση των πωλήσεων στο τομέα των συσκευασμένων τροφίμων. Τέλος παρακολούθησαν την συσκευασία της ζάχαρης και άλλων προϊόντων σε διαδικασία γραμμής παραγωγής.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ Τσιτσιρίγγος Χρήστος και ο Διευθυντής της επιχείρησης κ Σίκαλος Ευάγγελος.

Η χημικός του Οινοποιείου κ. Βασιλείου Βάλια  με μια εκτενή  αναφορά εξήγησε στους μαθητές πως, από το σταφύλι γίνεται το κρασί. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Οινοποιείου και παρακολούθησαν την  εμφιάλωση του κρασιού στο τμήμα παραγωγής.

Οι επισκέψεις εντάσσονται στις δραστηριότητες του μαθήματος της τεχνολογίας που διδάσκεται από τον εκπ/κό κ. Τσιόπα Χρήστο και πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή  και συμβολή της διεύθυνσης του σχολείου, του Διευθυντή κ. Πορτέση Νικολάου και της Υποδιευθύντριας κ. Μπιζέλη Βασιλικής και τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων για την φιλοξενία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ