ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΛΙΚΑΣ

Ομόφωνα εξελέγη στη θέση του γραμματέα της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ. ο συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής του κινήματος στο νομό Μιχάλης Τολίκας, ο οποίος με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελεί τον πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς  στη χώρα και είναι το μόνο που προτείνει και μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη την πολιτική της Σοσιαλδημοκρατίας. Είναι η φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησε τη χώρα από την ίδρυσή του. Το ΠΑΣΟΚ αποκατέστησε τους δημοκρατικούς θεσμούς, αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και τίμησε έμπρακτα τους αντιστασιακούς, έβαλε τη χώρα σε τροχιά ευρωπαϊκή, δημιούργησε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος αναβαθμίζοντας την Παιδεία, με δομές νέες και σύγχρονες σε όλη τη χώρα, όπως επίσης την Υγεία κατασκευάζοντας πολλά σύγχρονα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Προστάτευσε τον αγρότη, υπερασπίστηκε τον μικρομεσαίο, ενίσχυσε την νεολαία, αναδιάταξε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκσυγχρόνισε στο σύνολό τους τις υποδομές με νέους οδικούς άξονες, δημιούργησε λιμάνια και αεροδρόμια, έδωσε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Παράλληλα, έφερε την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα χαράσσοντας υπερήφανη εθνική εξωτερική και αξιοσέβαστη αμυντική πολιτική. Η σύγχρονη Ελλάδα της μεταπολίτευσης είναι έργο ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και της “πρώτης φοράς αριστεράς”, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες και ιδεοληπτικά στερεότυπα και αφού οι λεονταρισμοί του πρώτου εξαμήνου οδήγησαν τους «αντιμνημονιακούς μαζί με τους αγανακτισμένους και τους επικίνδυνους βαρουφάκηδες» σε ένα ακόμη – κι αυτή τη φορά αχρείαστο – μνημόνιο την χώρα, τα αποτελέσματα είναι γνωστά… Η μεσαία τάξη εξαθλιώθηκε, η νεολαία έφυγε, η αγροτιά διαλύθηκε, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί έζησαν την φτώχεια και πολλοί απ’ αυτούς την πείνα όταν δημιουργήθηκαν οι νεόπτωχοι, ενώ με τη λογική του «λιάζονται και εξαφανίζονται» δημιούργησαν τις Μόριες στη χώρα και κυρίως στα νησιά μας χωρίς κανένα σχέδιο για το προσφυγικό.

Και να που με όλα αυτά η χώρα επέστρεψε στη λογική του Νεοφιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας. Η συντηρητική πολιτική και ο Νεοφιλελευθερισμός δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις σοβαρές που θα συμβάλλουν στην ανάκτηση των χαμένων εισοδημάτων της δεκαετίας που παρήλθε.

Κανείς προοδευτικός πολίτης δεν πιστεύει ότι τα κέρδη από την όποια ανάπτυξη  που ευαγγελίζεται η Δεξιά, θα αναδιανεμηθούν ισότιμα στους κοινωνικούς εταίρους.

Κανείς δεν ευελπιστεί ότι η Ν. Δημοκρατία θα αποφύγει το ξεπούλημα και των τελευταίων δημοσίων παραγωγικών και αναπτυξιακών εταιρειών και αυτό με πρόσχημα τον δήθεν περιορισμό του κράτους.

Ευαγγελίστηκε μειώσεις φόρων, αποδίδει ψίχουλα. Ευαγγελίστηκε λύση του προσφυγικού αλλά καθημερινά καταδεικνύεται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και αντιδρά σπασμωδικά. Ευαγγελίστηκε πολλά, χάριν της αυτοδύναμης εξουσίας, που την κατέκτησε ένεκα της αλλοπρόσαλλης και λαϊκίστικης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβάμαι ότι σύντομα η κοινωνία θα αποκτήσει  «κοψοχέρηδες».

Το Νεοφιλελευθερισμό τον ζήσαμε στην «Μητσοτακική» Ν.Δ. ως εφαρμογή το 1990- 1993 και στην «Καραμανλική και Αλογοσκούφεια» Ν.Δ. που κατάστρεψε τη χώρα από το 2004 έως και το 2009.

Σήμερα η κοινωνία έχει ανάγκη από κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη, από ανάπτυξη με ταυτόχρονη καταπολέμηση της ανεργίας, από νέες δουλειές για όλους, από σχεδιασμένη και σοβαρή μείωση φόρων με δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα βασίζεται στην πραγματική φοροδοτική ικανότητα του καθενός. Και κυρίως η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική πολιτική που να εμπνέει τους νέους,  παρέχοντάς τους προοπτικές σιγουριάς και βεβαιότητας για το μέλλον τους.

Σήμερα το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι ο πολιτικός φορέας που θέλει και μπορεί να  δώσει τις λύσεις, οδηγώντας και πάλι τον τόπο σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης.

Σήμερα καλούμαστε όλοι μαζί να δυναμώσουμε τις γραμμές μας, νέοι και μεγαλύτεροι να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση μιας πολιτικής ρεαλιστικής που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα σύγχρονα προβλήματα. Που θα ξανακάνει τη χώρα μας αξιοσέβαστη και τους Έλληνες αξιοπρεπείς και υπερήφανους όπως τους ταιριάζει.

Η επερχόμενη συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής και οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων βάσης, αποτελούν το εφαλτήριο για την ενεργό συμμετοχή όλων μας αλλά και την αποφασιστική εκείνη πράξη που θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πόλου με πολιτική και όραμα για μια μεταμνημονιακή σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα.

Ευχαριστώ τα μέλη της Ν.Ε. που με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν ομόφωνα στη θέση του Γραμματέα. Με ενωτική διάθεση και με πνεύμα συνεννόησης θα συνεργαστούμε με όλα τα θεσμικά όργανα του κόμματος και τα μέλη που κατέχουν θέσεις ευθύνης (τη βουλευτή, τα μέλη της Κ.Π.Ε., τους γραμματείς και αναπληρωτές των τομέων κ.α.), προκειμένου να διαμορφώσουμε κοινές προτάσεις και δράσεις για την χάραξη της προοδευτικής πολιτικής. Με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 1ου και 2ου βαθμού, τους κοινωνικούς φορείς, τους επιχειρηματικούς φορείς και τα επιμελητήρια, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τους φορείς εθελοντισμού, τους συλλόγους και τα σωματεία,  θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν συμβάλλοντας στην  επίλυση τους. Καλό μας αγώνα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ