ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή μας, ας του απευθύνουν οι πολίτες ορισμένα ερωτήματα αναφορικά με την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

Ας ρωτήσουν τον κ. Μητσοτάκη γιατί από κοινού με τον κ. Σταικούρα μέχρι πριν από λίγους μήνες  χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το κοινωνικό μέρισμα των 629 εκατ. ευρώ που μοιράστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους το 2016, αυτό των 750 εκατ. ευρώ σε 3.650.000 δικαιούχους το 2017 και των 780 εκατ. ευρώ σε 3.700.000 δικαιούχους το 2018;

Ας τον ρωτήσουν γιατί, αφού η κυβέρνηση μείωσε τον δημοσιονομικό χώρο, κατευθύνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο  χώρο  του 2019 -που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ-  για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, κάνοντας λογιστικά τρικ, πανηγυρίζει γιατί διανέμει κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά, με πολύ αυστηρά κριτήρια, τα οποία αφήνουν εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως πολλά ΑμΕΑ κι ας χρυσώνει τελευταία στιγμή το χάπι με την επιπλέον καταβολή 120 ευρώ σε στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό;

Οι πολίτες δεν χρειάζεται να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό, γιατί πλέον το έχουν αντιληφθεί πάρα πολύ καλά, ότι όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζεται από τα φιλοκυβερνητικά μίντια, που τη λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ επαναλαμβάνοντας την προπαγάνδα της, η επικοινωνία έχει και αυτή τα όρια της.

Όταν φέτος δεν θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι 7 στους 8 πολίτες που είχαν λάβει πέρσι και, όταν δεν θα επωφεληθούν από αυτό τα 3,7 εκατομμύρια άτομα που επωφελήθηκαν πέρσι τότε, ό,τι και να λένε τα φιλοκυβερνητικά μίντια, όλος αυτός ο κόσμος θα θυμηθεί τι είχε επί ΣΥΡΙΖΑ και τι έχασε επί ΝΔ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ