ΧΑΛΑΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Χαλαρός, ευδιάθετος και αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε πολιτική δήλωση έφτασε λίγο μετά τις 14.00 στη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Νεάπολη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, βουλευτές της ΝΔ και κομματικά στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ, ενώ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη δομή, που βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής της, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο και ένα σχολείο «που βάζει τον πήχη ψηλά».

«Πρόκειται για ένα έργο που θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις δικές τους ιδιαίτερες δυνατότητες, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει και τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός, συγχαίροντας την Περιφέρεια «για ένα έργο που αντίστοιχό του δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο προδιαγραφών».

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους, ενώ μιλώντας νωρίτερα για το Ειδικό Εργαστήρι ο Κ. Αγοραστός τόνισε πως θα παραδοθεί σε χρήση στις αρχές του νέου έτους και πιθανότατα μέσα στον Φεβρουάριο.

«Πρόκειται για το πιο σύγχρονο κτίριο 2.500 τετραγωνικών, πλήρως εξοπλισμένο, με 12 αίθουσες και 6 εργαστήρια που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, ενώ παίρνοντας τον λόγο η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Αντ. Παληκαρά υπογράμμισε πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στέλνει μήνυμα ευαισθησίας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Έχουμε κάνει άλματα με τη δημιουργία του ΕΕΕΕΚ και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν μια εκπαίδευση που τους αξίζει πραγματικά», κατέληξε η κ. Παληκαρά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ