ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Performance ενάντια στην έμφυλη βία και το πατριαρχιακό σύστημα πραγματοποίησαν γυναίκες της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Χιλής.

Το performance “un violador en tu camino” (ένας βιαστής στον δρόμο σου) ξεκίνησε από τη Χιλιανή Διαθεματική Γυναικεία Κολεκτίβα Παραστατικών Τεχνών Las Tesis, ενώ σήμερα παράλληλα με τη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε και στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό ενώ όσοι συμμετείχαν φορούσαν μαύρο μαντήλι στα μάτια. Το κάλεσμα σημείωνε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να φορέσει ό,τι θελει καθώς “δε φταίει το θύμα αλλά ο βιαστής”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοργάνωσης, η πρωτοβουλία έχει στόχο “να ενώσουμε τη δύναμη της φωνής μας, με πρόθεση να καταδικάσουμε τη βία και να υπερασπίσουμε τις αυτονόητες αξίες.. Ζητάμε δικαιοσύνη, σεβασμό, αγάπη και ελευθερία για τη ζωή μας και για τις επόμενες γενιές μετά από μας. Στηρίζουμε την τέχνη ως μέσο αφύπνισης συνειδήσεων”.

 

voria.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ