ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Από τις αποχωρήσεις των παρατάξεων “Δράση Πολιτών” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου, αφού επικεφαλής και μέλη των δύο αυτών παρατάξεων με την αποχώρησή τους θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη στάση του δημάρχου Γ. Κόκουρα, ο οποίος αρνήθηκε ότι υπήρξε επίθεση δημότη σε εργαζόμενους,

σημειώνοντας ότι θα καταδίκαζε μία επίθεση αν αυτή γινόταν.

Πρώτη αποχώρησε η Δράση Πολιτών με τον επικεφαλής της κ. Αστ. Ροντούλη να χαρακτηρίζει απαράδεκτο γεγονός την επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, και παράλληλα να επιτίθεται στον δήμαρχο λέγοντας ότι είναι εξίσου απαράδεκτο που δεν καταδικάζει την επίθεση και δεν παρέχει πολιτική κάλυψη στους εργαζόμενους του δήμου.

Την ίδια ώρα η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει και σχετικό κείμενο για το θέμα στο οποίο αναφέρονταν τα εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση πολίτη σε εργαζόμενους του Δήμου Τυρνάβου, που συνέβη πρόσφατα, κατά την διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων.

Δεν φτάνει η έλλειψη προσωπικού στη καθαριότητα και η απαράδεκτη υλικοτεχνική υποδομή που οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας και την πρόκληση ατυχημάτων, έρχεται τώρα και η αυθαίρετη αυτή συμπεριφορά σε εργαζόμενους για να κλείσει ο κύκλος.

Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν το «κλίμα», για την εκχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους της εκτέλεσης σειράς υπηρεσιών των δήμων, μιας και η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε, δεν το αναίρεσε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το προχωρά ακόμα παραπέρα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές σε βάρος του προσωπικού του Δήμου”.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Στ. Χατζηκράχτης, χαρακτήρισε εμπαιγμό τη στάση του δημάρχου αποχωρώντας από τη συνεδρίαση.

Τέλος ο επικεφαλής της “Πόλης Που Θέλουμε”, Αθανάσιος – Σάμερ Αμάρι, κάλεσε το δήμαρχο, αφού αρνείται την επίθεση, να διαψεύσει δημόσια την ανακοίνωση των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι η παράταξη θα επανέλθει στο θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com