Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από το πρωί στην αίθουσα τελετών του Α’ νεκροταφείου Αθηνών για το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο. Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αλλά και οι νεότερες που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό.

Η πολιτική κηδεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», ενώ στη συνέχεια επικήδειους εκφώνησαν η γυναίκα και η κόρη του, οι φίλοι του Οδυσσέας Ιωάννου και Γιώργος Κιμούλης, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στον αγαπητό φιλο και μεγάλο δημιουργό» έγραφε το στεφάνι που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης. Στεφάνια απέστειλαν επίσης η οικογένεια του πρώην προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του εκλιπόντος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ήταν η αγαπημένη του ομάδα.

Το «παρών» έδωσαν πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Σοφία Βόσσου, η Χρύσα Ρώπα και ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Του χρωστώ ευγνωμοσύνη. Μας συνδέουν 45 χρόνια φιλίας και 45 χρόνια διδαχής στο μεγαλείο που λέγεται μουσική. Μαέστρο, καλό ταξίδι» είπε ο Κώστας Θωμαΐδης.

«Πέρασε στην αιωνιότητα. Δεν του έπρεπε να πονάει από αυτό τον ανόητο καρκίνο, όπως έλεγε. Του μιλάω και ξέρω ότι μ’ ακούει. Ο Θάνος Μικρούτσικος κυλάει στο αίμα μου» τόνισε ο Γιάννης Κούτρας, με τον μουσικό, Θύμιο Παπαδόπουλο να δηλώνει πως «Είναι ένας αναντικατάστατα σπουδαίος άνθρωπος. Πάντα εμπνευσμένος, πάντα πολύ δημιουργικός, πάντα πολύ γενναιόδωρος και στο κοινό του και με εμάς που συνεργαζόμασταν μαζί του».

«Έχουμε την απώλεια ενός μεγάλου Έλληνα. Οι δημιουργοί είναι η συνείδηση του έθνους. Και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, όπου όλα διακυβεύονται, μόνο οι άνθρωποι του πνεύματος προσπαθούν να βρουν την ουσία μέσα από τις νότες και τις λέξεις και είναι η παρηγοριά για το μέλλον», σημείωσε ο Κώστας Γεωργουσοπουλος.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου παρέστησαν επίσης. Μεταξύ άλλων οι Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Θόδωρος Ρουσσόπουλος, Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου.

efsyn.gr

ΦΩΤΟ: newsbomb.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com