ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙΝΤΕΡ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανοιχτή η δομή αστέγων του δήμου Λαρισαίων

Κέρδισαν τη μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού τα ειδικά μηχανήματα και οι αλατιέρες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που τα τελευταία 24ωρα επιχειρούσαν στα ορεινά της Αγιάς, της Ελασσόνας και των Φαρσάλων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον παγετό που καταγράφεται τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές.

Μιλώντας στο paidis.com ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος σημείωσε πως δεν υπήρξαν αποκλεισμένα χωριά, ενώ ειδικά μηχανήματα βρίσκονταν επί ποδός ρίχνοντας αλάτι στους επαρχιακούς δρόμους της Καλλιπεύκης, της Καρίτσας, της Σπηλιάς, του Μεγαλόβρυσου, της Ανατολής, της Ελάφου, του Σκλήθρου (φωτο) και της Σκοπιάς, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν φαινόμενα παγετού.

«Οι χιονοπτώσεις έχουν σταματήσει, ωστόσο λόγω των φαινομένων που προηγήθηκαν και των χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται οι αλατιέρες παραμένουν στα παραπάνω σημεία επιχειρώντας διαρκώς προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι», ανέφερε ο κ. Καλομπάτσιος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά, που καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας για τη χρήση αλυσίδων, καθώς οι παγωμένοι δρόμοι κρύβουν παγίδες και φυσικά δεν «σηκώνουν» υψηλές ταχύτητες.

Τα φαινόμενα έχουν εξασθενήσει σημαντικά, καθώς με ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο ξύπνησε το πρωί της Τρίτης η Λάρισα, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου, με ισχυρούς ανέμους και χιόνι στις ορεινές περιοχές και βροχοπτώσεις και χιονόνερο στα παράλια.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΔΟΜΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων εξαιτίας των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών, η Δομή Υποστήριξης Αστέγων θα μπορεί να φιλοξενεί ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο με την προϋπόθεση τήρησης του κανονισμού λειτουργίας της Δομής .

Η Δομή Υποστήριξης Αστέγων λειτουργεί υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων και στεγάζεται στη διεύθυνση Παναγούλη 54.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 6970236181 όλο το 24ωρο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ