ΟΙ ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΧΟΝΔΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ…

Μια ωραία ατμόσφαιρα η σεμνή τελετή του  Film Office Μακεδονίας ( παράρτημα του γραφείου προσέλκυσης και υποστήριξης οπτικοακουστικών παραγωγών που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού και Πολιτισμού) στην οποία παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας.

Αφού λοιπόν του έκανε την «πάσα» ο εκπρόσωπος του Film Office με ένα κρύο αστειάκι για τις γυναίκες της διεύθυνσης που σίγουρα θέλουν να παίξουν στις ταινίες (!) που θα προωθήσει ο φορέας ο περιφερειάρχης έσπευσε να ρωτήσει σε ποιου είδους ταινίες επιθυμούν να πάρουν ρόλο.

«Στις χαρούμενες» απαντάει ο εκπρόσωπος «μια και όλες είναι χαρούμενες (!) και δεν θα τα κατάφερναν σε δραματικούς ρόλους».

Κι εκεί πλέον μέσα σε αμήχανα γέλια των γυναικών που παρευρίσκονταν στην τελετή ο κ. Τζιτζικώστας το κάνει πιο σαφές… για όσους δεν κατάλαβαν. Λέγοντας ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι κάποιου τύπου που γυρνάει πορνό σπεύδει να ρωτήσει αν αυτό θα ενδιέφερε τις κοπέλες.

Ετσι λοιπόν μέσα σε γέλια ολοκληρώθηκε η σεξιστική και μισογύνικη χοντράδα που αποτύπωσε πέραν πάσης αμφιβολίας το θλιβερό μέλλον του  Film Office στην τέχνη!

Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ

Ατυχέστατη και λάθος χαρακτηρίζει την αναφορά του προς τις εργαζόμενες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τα σεξιστικά σχόλια σε σημερινή εκδήλωση.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα επικράτησε σάλος και πολλά αρνητικά σχόλια, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης.

«Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο με τις σεξιστικές δηλώσεις του περιφερειάρχη:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ