ΥΠΕΡΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2,8 € ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν όσοι δεν έχουν web banking και πήγαν να πληρώσουν σε γκισέ της τράπεζας Πειραιώς τα τέλη κυκλοφορίας αφού για κάθε πληρωμή κλήθηκαν να καταβάλουν ως προμήθεια υπέρ της τράπεζας το ποσό των 2,8 €.

Την ίδια δυσάρεστη έκπληξη ένιωσαν και όσοι πήγαν με τη νέα χρονιά να πληρώσουν στην ίδια τράπεζα βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟΥ και δεν διέθεταν κάρτα της τράπεζας, αφού το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών τους ενημέρωνε ότι δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχει υποκατάστημα άλλης τράπεζας ο οφειλέτης του δημοσίου είναι αναγκασμένος να απευθυνθεί στο γκισέ της Πειραιώς όπου για κάθε πληρωμή του χρεώνεται προμήθεια επίσης 2,8 ευρώ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο paidis.com άτομα που πλήρωσαν σε γκισέ άλλων τραπεζών οφειλές, η προμήθεια υπάρχει αλλά είναι μικρότερη με την Εθνική να χρεώνει 1,5 € και την Alpha 2 € μόνο που στην περίπτωσή της μπορεί ο οφειλέτης να χρησιμοποιήσει και το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών έστω και αν δεν έχει κάρτα της ή δεν είναι πελάτης της.

Αν μη τί άλλο μιλάμε για μεγάλη ασυδοσία των τραπεζών και ειδικά της Πειραιώς με τις υπέρογκες προμήθειες και την αυθαίρετη πολιτική αποκλεισμού όσων δεν διαθέτουν κάρτα και ίσως θα πρέπει να μας πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που πρόσφατα συναντήθηκε με τους τραπεζίτες και έφυγε πανηγυρίζοντας και υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν ανεξέλεγκτες προμήθειες, τί θα γίνει με αυτή την ασυδοσία.

Θα μπορέσει άραγε να βάλει φρένο στην αισχροκέρδεια των τραπεζών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ