“ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΕΡΡΙΚΑ ΜΠΡΟΓΙΕΡ

Σε ηλικία 77 ετών άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Αρεταίειο» η αγαπημένη χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός, Έρρικα Μπρόγιερ, μετά από πρόβλημα υγείας.

Η καλλιτέχνιδα μεσουράνησε στην χώρο του ελληνικού κινηματογράφου παίζοντας σε πάνω από 20 ταινίες ως ντουέτο μαζί με την αδελφή της Μαργαρίτα, η οποία βρισκόταν στο πλευρό της όπως και η Σάντρα Βουτσά, κόρη της από το γάμο της με τον Κώστα Βουτσά, με τον οποίο γνωρίστηκαν στα «201 καναρίνια».

Η Έρρικα Μπρόγιερ ξεκίνησε την καριέρα της δεκαετία του ‘60 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κωμωδία «Όταν λείπει η γάτα» για να ακολουθήσουν μεταξύ άλλων «Η «Παριζιάνα», «Ο ανήφορος», «Πίσω μου σ’ έχω σατανά», «Ο Θόδωρος και το δίκανο», ενώ τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε σε φιλμ όπως οι «Οι απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου και «17 σφαίρες για έναν άγγελο. η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντόπουλου» του Νίκου Φώσκολου.

Οι δύο αδελφές ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκι, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Μουζάκη και Κώστας Κλάββα, και έγραψε τη δική του ιστορία στο μουσικό θέατρο κάνοντας το ντεμπούτο το 1963 στην επιθεώρηση «Κι εφέτος διασκεδάζουμε» μαζί με την Σοφία Βέμπο.

Η Έρρικα έπαιζε ως guest στη θεατρική μεταφορά της «Παριζιάνας» στο Θέατρο Broadway αλλά από τις 8 Δεκεμβρίου αναγκάστηκε να διακόψει για να νοσηλευτεί, ενώ το τελευταίο διάστημα παρέμενε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ