ΜΕΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Δεν τα κατάφερε στα «Πηγάδια» η ΑΕΛ, όπου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL 1 γνώρισε την ήττα από την Ξάνθη με σκορ 2-1.

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις τις ενέργειες των παικτών δυσκόλευαν ισχυρές ριπές ανέμου που σάρωναν το παγωμένο γήπεδο, ενώ  η Ξάνθη είχε την κατοχή χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την ΑΕΛ, που επιχειρούσε να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα.

Στο 14’ ο Κρίστινσον είπε «όχι» σε καλοχτυπημένο φάουλ του Κασάδο, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και απομακρύνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 19’ ο Kάτσε εκτέλεσε το φάουλ για λογαριασμό της ΑΕΛ και ο Μπαξεβανίδης λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει, με τον Αμπάντ να «καθαρίζει» τελικά τη φάση.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν και πάλι για τους «βυσσινί», καθώς στο 30’ ο Ντάουντα απείλησε με σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε προς το καλύτερο στο δεύτερο μέρος, με την Ξάνθη να πιέζει με την έναρξή του και τον Κρίστινσον να απομακρύνει με υπερένταση σουτ του Τζουρίτσκοβιτς στο 50’, ενώ η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 53’, όταν ο Μόρας έκανε τη σέντρα προς τον αφύλακτο Ουάρντα, με την κεφαλιά του Αιγύπτιου να περνά άουτ.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στο 64’, όταν ο Ντάουντα βρήκε θαυμάσια τον Ουάρντα, εκείνος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μιλοσάβλιεβιτς εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του Κασάδο και με προβολή σημείωσε το 0-1 για την ομάδα του.

Η Ξάνθη βγήκε μπροστά και στο 67’ ο Φοσέ εκμεταλλεύτηκε μακρινή σέντρα στην πλάτη του Στάνκοβιτς και με προβολή ισοφάρισε σε 1-1, ενώ πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων για την επίτευξη του τέρματος ο Γάλλος «χτύπησε» και πάλι, αφού στο 68’ έπιασε εξαιρετικό βολέ μετά την κεφαλιά πάσα του Στάρτζεον και έγραψε το 2-1 για την Ξάνθη.

Οι αλλαγές του Μ. Γρηγορίου δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ΑΕΛ, με το αποτέλεσμα να μένει μέχρι τέλους και την ΑΕΛ να αποχωρεί ηττημένη από την παγωμένη Ξάνθη «φωνάζοντας» για μια ακόμη φορά για τη διαιτησία με απανωτές ανακοινώσεις που βγήκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Τεσέιρα (62′ Μπαριέντος), Τζουρίτσκοβιτς (71′ Σόσα), Στάρτζεον, Φοσέ (90’+2′ Φασίδης).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μόρας, Στάνκοβιτς (79′ Μπάλλας), Φατιόν (59′ Σετσέροβιτς), Κάτσε (72′ Νούνιτς), Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπούστος, Ντάουντα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Thrakisports.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ