ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους πολίτες είναι χρέος της πολιτείας. Στα χρόνια των μνημονίων οι δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία άφησαν έντονο αποτύπωμα, με ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ακόμη και σε αναλώσιμα στα νοσοκομεία!

Με ικανοποίηση άκουσα από τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ ότι αντιμετωπίζονται χρόνιες παθογένειες, επιλύονται προβλήματα και προωθούνται οι ενδεδειγμένες λύσεις, ώστε ο πολίτης να μπορεί να εμπιστεύεται τη δημόσια υγεία. Νοικοκύρεμα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη σχετικά με τη γαστρεντερολογική και τη μαιευτική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ), τη στελέχωση των μονάδων υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό, καθώς και την καθαριότητα και τη φύλαξη -θέματα που ο Θεσσαλός πολιτικός είχε θέσει είτε δια ζώσης είτε δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Λύσεις

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διαβεβαίωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι το θέμα με τις κλινικές στο ΓΝΛ και ειδικά με τη γαστρεντερολογική οδεύει προς τη λύση του, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση σχετικά με το προσωπικό είναι πιο ξεκάθαρη. Οι θέσεις επικουρικών γιατρών, για παράδειγμα, για τη μαιευτική έχουν προκηρυχθεί, ενώ παράλληλα ο σωστός προγραμματισμός θα αποτρέψει προβλήματα στελέχωσης με το λοιπό επικουρικό προσωπικό στο άμεσο μέλλον. Επίσης, επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα η καθαριότητα και η φύλαξη στα Κέντρα Υγείας.

Φάρσαλα

Σχετικά με το ενδιαφέρον του κυβερνητικού βουλευτή για την περιοχή των Φαρσάλων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο κ. Σερέτης επεσήμανε ότι ήδη έχουν αναληφθεί οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για τη στελέχωση των δομών υγείας της περιοχής με έναν γενικό γιατρό, παιδίατρο και οδοντίατρο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη στελέχωση και τις ενέργειες που θα γίνουν για τη λειτουργία μόνιμου σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα με δυο ασθενοφόρα, ώστε να εξυπηρετείται άρτια η επαρχία. Τέλος, υπογραμμίστηκε η πρόθεση της διοίκησης της ΥΠΕ για την σύνδεση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων με το δίκτυο φυσικού αερίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ