ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη φιγουράρουν τα ονόματα των Σπύρου Λάτση, Φίλιππου Νιάρχου, Αριστοτέλη Μυστακίδη, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Ιβάν Σαββίδη, που η συνολική τους περιουσία ξεπερνά τα 10,8 δισ. ευρώ.

Οι πέντε Έλληνες κροίσοι «έχτισαν» τις περιουσίες τους, μέσα από την επαγγελματική τους ενασχόληση με τον χρηματοοικονομικό τομέα, τα ακίνητα, τα πετρέλαια, την ναυτιλία, την μεταλλουργία, τη βιομηχανία, τις εκδόσεις, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, και την τέχνη.

Σύμφωνα με την λίστα Forbes, ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 κι ένας από τους πλουσιότερους του πλανήτη, είναι ο τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς Σπύρος Λάτσης. Ο 73χρονος κροίσος με προσωπική περιουσία 3 δισ. δολάρια, κατέκτησε την 848η θέση της παγκόσμιας λίστας των πλουσίων. Μετά το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Λάτση το 2003, ο Σπ. Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειάς τους, με επενδύσεις στην ναυτιλία, μέσα από την επιχείρηση Latsco, τα ακίνητα, μέσω της Lamda Development, τα πετρέλαια, με την Hellenic Petroleum και τον τραπεζικό τομέα, καθώς η οικογένεια κατέχει μετοχές στην EFG International, έναν ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο με έδρα τη Ζυρίχη.

Τη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων και 912η της παγκόσμιας αγοράς, κατέκτησε ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια. Ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου, που κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του, βρίσκεται στη θέση 912 της λίστας του Forbes.  Τη συλλογή του απέκτησε το 1957 ο ηθοποιός Edward G. Robinson, έναντι 3 εκατ. δολαρίων.  Όπως αναφέρει το Forbes, o Έλληνας κροίσος,  κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί.

Τρίτος πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 αναδείχθηκε ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (γνωστός ως Telis) με περιουσία, που σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 1,8 δισ. δολάρια και η οποία αποκτήθηκε από τη δραστηριότητά του στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων.   Την πεντάδα των πλουσιότερων Ελλήνων, συμπληρώνουν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Ιβάν Σαββίδης, με περιουσία 1,6 δισ. δολάρια ο καθένας απ’ αυτούς.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ